Απάντηση του ΠτΔ Παυλόπουλου στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν - Azınlıkça
Ειδήσεις

Απάντηση του ΠτΔ Παυλόπουλου στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν

Απάντηση του ΠτΔ Παυλόπουλου στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα προς Τουρκία κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του προς τον δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, στο επίσημο γεύμα που δόθηκε προς τιμή του, για την 192η επέτειο εξόδου της Ηρωικής Φρουράς.

«Είμαστε ένας λαός της ειρήνης και της δημοκρατίας. Στέλνουμε σε όλους τους λαούς της γης, από εδώ το Μεσολόγγι, το μήνυμα της ειρήνης και της φιλίας. Ιδίως στους γείτονές μας, τους λέμε ότι είμαστε εδώ να ζήσουμε μαζί, να συνδημιουργήσουμε, να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν και εκείνοι τα δικά τους προβλήματα, αλλά υπάρχει μία προϋπόθεση στην οποία είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι και αυτό λέγεται υπεράσπιση της πατρίδας, αυτό λέγεται υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, των συνόρων και του εδάφους», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του προς τον δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, στο επίσημο γεύμα που δόθηκε προς τιμή του, για την 192η επέτειο εξόδου της Ηρωικής Φρουράς.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «θα το λέω πάντα, τα σύνορά μας και το έδαφός μας είναι σύνορα και έδαφος και κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για αυτό και το χρέος μας είναι ακόμη μεγαλύτερο».

Σε αυτό το σημείο, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν θέλουμε τίποτα από αυτό το οποίο δεν μας ανήκει» και συμπλήρωσε: «Έχουμε όμως πάρει την απόφαση, όλοι ενωμένοι, να υπερασπιστούμε αυτό που το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μας δίνουν. Εκείνο που η ίδια ιστορία μας έχει δώσει, χωρίς, το τονίζω, να διεκδικούμε τίποτε απολύτως, αλλά δεν παραχωρούμε τίποτα. Και σε αυτό δεν υπολογίζουμε τη δύναμη άλλων, υπολογίζουμε μόνο τη δύναμη της ψυχής μας και την ενότητά μας».

«Κάποιοι, το παρακολουθώ το τελευταίο καιρό», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «συνηθίζουν, αναπολώντας το παρελθόν, να μετρούν τη δύναμη των λαών και των κρατών με τα τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά εμείς δεν ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο» και εξήγησε: «Δεν διεκδικούμε ούτε μέτρο από κανέναν και δεν παραχωρούμε ούτε μέτρο από αυτό που μας ανήκει. Αλλά για εμας αυτός ο αγώνας είναι ένας εθνικός αγώνας, ένας αγώνας ύπαρξης και αυτό τον αγώνα τον δίνουμε, χωρίς να φοβόμαστε κανέναν. Γιατί για μας ισχύει πάντα αυτό που ο μεσολογγίτης μεγάλος μας και αυτός εθνικός ποιητής είχε πει για τη ψυχή και τη δύναμη των Ελλήνων. Ο Κωστής Παλαμάς είχε πει ότι “η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πλήρωμα μετριέται και με το αίμα”. Το αίμα, το τονίζω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις σε ορισμένους, το αίμα που είμαστε έτοιμοι να χύσουμε για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, όχι για να διεκδικήσουμε οτιδήποτε άλλο. Αυτό προς πάσα κατεύθυνση, για να γνωρίζουν ότι είμαστε φίλοι, αλλά και αποφασισμένοι Έλληνες να υπερασπιστούμε την ιστορία μας, τα ιερά και τα όσια τούτου του τόπου».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et