Αύξηση έπεται στις τιμές των φαρμάκων! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αύξηση έπεται στις τιμές των φαρμάκων!

Αύξηση έπεται στις τιμές των φαρμάκων!

Την ανιούσα παίρνουν τις επόμενες ημέρες οι τιμές των φαρμάκων και δη των Μη Συνταγογραφούμενων, ενημερώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης Αλέκος Τσαπέκος.

Ο Σύλλογος ήδη μοιράζει ενημερωτικές πινακίδες προς ανάρτηση στα φαρμακεία που θα μπαίνουν μια στον πάγκο, μια στην είσοδο, «διότι καταλαβαίνουμε ότι είναι μεγάλο θέμα αυτό» όπως λέει ο κος Τσαπέκος, που συμπληρώνει: «δεν μπορεί η πολιτεία από μια να λέει απελευθερώνονται οι τιμές και από την άλλη να λέει έχω στο κουτί ενδεικτικές τιμές διότι δεν μπορεί ο φαρμακοποιός να το πουλήσει με την ενδεικτική τιμή όταν το αγοράζει συν 30%. Δεν γίνονται και τα δύο μαζί». Οι πινακίδες που αναρτήθηκαν από χθες στις βιτρίνες και στις προθήκες όλων των φαρμακείων του Νομού Ροδόπης αναφέρουν:

Οι Φαρμακοποιοί της Ροδόπης ενημερώνουν για τις αυξήσεις των τιμών των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.
Οι τιμές απελευθερώθηκαν με νόμο του 2014, και με ισχύ από 1/1/2017.
Δεν καθορίζονται πλέον από την κρατική διατίμηση.
Οι Φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να τις αυξάνουν όποτε και όσο θέλουν.
Οι ενδεικτικές τιμές στις συσκευασίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επαληθευτήκαμε, αφού φωνάζαμε ότι η απελευθέρωση θα γεννήσει μόνο αυξήσεις!
Ενημερωθείτε από τον φαρμακοποιό σας.

Για το θέμα αυτό καθαυτό, δηλαδή τις τιμές των φαρμάκων, ο κος Τσαπέκος σημειώνει: «Τα μη συνταγογραφούμενα, αυτά για τα οποία ο κόσμος πληρώνει το 100% της αξίας τους, υπάρχει ο νόμος που λέει ότι απελευθερώνονται οι τιμές τους. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούν να τιμολογούν όποτε θέλουν, όσο θέλουν. Η κρατική διατίμηση δεν υπάρχει πλέον στα φάρμακα. Το θέμα είναι ότι αυτό το καθεστώς της απελευθέρωσης σημαίνει αύξηση τιμών». Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί και πολλές φορές τους φέρνει σε ρήξη με τον κόσμο είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούν να πουλήσουν το φάρμακο στην ενδεικτική αναγραφόμενη τιμή, αφού η αγορά του είναι πολύ ακριβότερη. Λέει ο κος Τσαπέκος: «Η Πολιτεία θα βγάλει επάνω στα κουτιά ενδεικτικές τιμές – σήμερα τα κουτιά έχουνε πάνω τις τιμές που βάζουν οι εταιρείες. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et