Εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις για το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ - Azınlıkça
Ειδήσεις

Εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις για το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις για το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα προσφέρει το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος.

Η υποβολή αιτήσεων στο νέο σύστημα το οποίο θα τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ξεκινά την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018.

Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου, κατά την οποία οι δικαιούχοι θα έχουν τον χρόνο να υποβάλουν νέα αίτηση και να ενταχθούν στο νέο ΚΟΤ με βάσει τα νέα στοιχεία.

Ποιοι εντάσσονται

Στο κοινωνικό τιμολόγιο εντάσσονται πλέον όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα, ενώ οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισόδημα Αλληλεγγύης θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση. Οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο ΚΟΤ παραμένουν δύο, αλλά ορίζονται πολύ αυστηρότερα και διευρυμένα κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού αλλά και την περιουσιακή κατάσταση όλων των ατόμων που κατοικούν σε αυτό.

Στην πρώτη κατηγορία, στην οποία παρέχεται γενναία έκπτωση έως 70%, εντάσσονται όσοι πληρούν τα αυστηρά κριτήρια λήψης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πχ ακίνητη περιουσία νοικοκυριού με παιδιά όχι πάνω από 150.000 ευρώ, ύψος εισοδήματος έως 3.000 ευρώ για πολυμελή νοικοκυριά).

Στη δεύτερη κατηγορία, στην οποία παρέχεται έκπτωση γύρω στο 35%, εντάσσονται όσοι πληρούν τα κριτήρια που ορίστηκαν για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος (ήτοι αξία ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού έως 180.000, συνολικό ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ανήλικο μέλος).

Οι πολύτεκνοι εισάγονται στο ΚΟΤ με τα αντίστοιχα κριτήρια (μέχρι σήμερα υπήρχε μόνο το τιμολόγιο πολυτέκνων της ΔΕΗ, όπου δεν υπήρχαν εισοδηματικά κριτήρια).

Αποκλείονται, έτσι, περιπτώσεις ιδιαίτερα εύπορων πολιτών με τέσσερα ή περισσότερα τέκνα, που επωφελούνταν των εκπτώσεων, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους πολύτεκνους που δικαιούνται τις εκπτώσεις να τις λάβουν και από άλλους προμηθευτές πλην της ΔΕΗ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et