6 περίπτερα προς ενοικίαση στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

6 περίπτερα προς ενοικίαση στην Κομοτηνή

6 περίπτερα προς ενοικίαση στην Κομοτηνή

Έξι περίπτερα που έχουν κενωθεί, αλλά το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, έκρινε πως πρέπει να διατηρηθούν και να επαναλειτουργήσουν, θα δημοπρατηθούν τις επόμενες μέρες μετά και το “πράσινο” φως που έδωσε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, σε συνεδρίασή της στις 27 Δεκεμβρίου 2017.

Η επιτροπή προχώρησε στον ορισμό ετήσιου τέλους για τα περίπτερα που θα παραχωρηθούν στις ειδικές κατηγορίες, καθώς και στην κατάρτιση των όρων διακήρυξης φανερής και προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την  εκμίσθωση τεσσάρων θέσεων περιπτέρων.

Επί της οδού Μακεδονίας και στην πλατεία του οικισμού Καλαμοκάστρου βρίσκονται τα δύο περίπτερα που θα παραχωρηθούν σε δημότες που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, δηλαδή:

α) σε άτομα με αναπηρία (Α.με.Α.),

β) πολύτεκνους, και

γ) σε όσους μόνιμους αξιωματικούς, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικούς, δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς και οπλίτες θητείας συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφινού και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου.

Από την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης εξαιρούνται όσοι ενεπλάκησαν κατά τις παραπάνω περιόδους με οποιονδήποτε τρόπο σε παράνομες δραστηριότητες σε βάρος της νόμιμης λειτουργίας του πολιτεύματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ετήσιο τέλος ορίστηκε στα 1.200 ευρώ (100 ευρώ το μήνα) για το περίπτερο της οδού Μακεδονίας και  600 ευρώ (50 ευρώ το μήνα) για το περίπτερο στην πλατεία του οικισμού Καλαμοκάστρου. Ακόμα 4 περίπτερα θα παραχωρηθούν με δημοπρασία σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί δημοπρασιών προς εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων.

Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην κατάρτιση των όρων διακήρυξης φανερής και προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την  εκμίσθωση τεσσάρων θέσεων περιπτέρων. Στην Κομοτηνή βρίσκονται τα τρία από αυτά και συγκεκριμένα στις οδούς Λεωφόρο Δημοκρατίας και Αντιγόνου, Παναγή Τσαλδάρη (Σιδηροδρομικός Σταθμός) και Φιλιππουπόλεως (έναντι τεμένους) και ένα στην πλατεία του οικισμού Θρυλορίου. Το ετήσιο τέλος ορίστηκε στα 1.800 ευρώ για το περίπτερο της οδού Λεωφόρου Δημοκρατίας και Αντιγόνου, 1.800 ευρώ για το περίπτερο επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη (Σιδηροδρομικός Σταθμός), 1.200 ευρώ για το περίπτερο της οδού Φιλιππουπόλεως (έναντι τεμένους) και 960 ευρώ για το περίπτερο στην πλατεία Θρυλορίου.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et