Στη Κομοτηνή εκδικάστηκε η υπόθεση του πατέρα που βίαζε την κόρη του από 6 ετών - Azınlıkça
Ειδήσεις

Στη Κομοτηνή εκδικάστηκε η υπόθεση του πατέρα που βίαζε την κόρη του από 6 ετών

Στη Κομοτηνή εκδικάστηκε η υπόθεση του πατέρα που βίαζε την κόρη του από 6 ετών

Η περιγραφή της ίδιας της κόρης για όσα διέπραττε ο πατέρας σε βάρος της φαίνεται να επέδρασε καταλυτικά στην εκ νέου καταδίκη του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης.

Υπόθεση βιασμού και αιμομιξίας απασχόλησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης με κατηγορούμενο έναν 50χρονο άνδρα από την Αμβροσία Ροδόπης. Η υπόθεση ανάγεται χρονικά στο 2006, χρονιά κατά την οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την 6χρονη τότε κόρη του.

Ο άνδρας διέμενε τότε στην Κομοτηνή μαζί την κόρη του, την οποία είχε αποκτήσει με τη σύντροφο του, με την οποία είχε γνωριστεί στην Αθήνα. Η σύντροφός του είχε μία ακόμα κόρη από προηγούμενο γάμο και μαζί με τον άνδρα από την Αμβροσία απέκτησαν μία κόρη, το θύμα της υπόθεσης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο πατέρας προέβη στις προαναφερθείσες πράξεις στην Κομοτηνή εναντίον της κόρης του, από το 2006 σε ηλικία 6 ετών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009. Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη όταν σε ηλικία 9 ετών η κόρη μίλησε στην μητέρα της για την κακοποίηση.

Νωρίτερα βέβαια και συγκεκριμένα το 2008 η μητέρα είχε εντοπίσει σταγόνες αίματος στο εσώρουχο του παιδιού. Περαιτέρω έλεγχος δεν εντόπισε άλλα ευρήματα και το αίμα αποδόθηκε σε λοίμωξη. Τότε μάλιστα η μητέρα και ο πατέρας είχαν μεταφέρει μαζί το παιδί τους στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις παραπάνω εξετάσεις.

Όμως τον Δεκέμβριο του 2009 η μικρή μίλησε στη μητέρα της για συμβάν που είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα, και αυτή πήρε τις κόρες της και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου το παιδί ανέβασε πυρετό και το νοσοκομείο διέγνωσε έρπητα ζωστήρα στα γεννητικά της όργανα, για τον οποίο υποβλήθηκε σε θεραπεία, ενώ μετέπειτα ιατροδικαστική εξέταση διαπίστωσε ότι ο υμένας ήταν διακορευμένος.

Στην Ξάνθη είχε εκδικαστεί πρωτόδικα η υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο, με τον κατηγορούμενο να κρίνεται ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση και ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση. Καταδικάστηκε τότε σε 50 χρόνια κάθειρξης, εκ των οποίων τα εκτιτέα είναι τα 25. Από τότε ο πατέρας εκτίει την ποινή του στη φυλακή των Γρεβενών.

Στην Κομοτηνή μεταφέρθηκε την περασμένη Τρίτη 7 Νοεμβρίου για να παραστεί στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης, με συνήγορο υπεράσπισης τον Δημήτρη Μήλιογλου. Παρούσα στη δίκη η μητέρα του θύματος και η ετεροθαλής αδερφή του θύματος. Το θύμα που είναι σήμερα 17 ετών δεν παρέστη στη δίκη, αναγνώστηκε όμως η κατάθεσή της, όπου περιγράφονταν λεπτομερώς τα όσα διέπραττε σε βάρος της ο πατέρας της όταν ακόμα ήταν έξι ετών.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και δήλωσε πως η μικρή είχε φαντασία, ενώ απέδωσε την κατάθεση εις βάρος του, στην οποία περιγράφονταν οι πράξεις του κατηγορητηρίου, είτε στην φαντασία της κόρης του, είτε σε υποβολή εκ μέρους της μητέρας της. Σύμφωνα με την υπεράσπιση η εξέταση της ανήλικης που έγινε το 2008 από ιατροδικαστή κατέδειξε ότι δεν υπάρχουν ίχνη βιασμού. Παρόλα αυτά, όπως έγινε γνωστό κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, δύο έτη μετά, το 2010, το παιδί ανέβασε πυρετό και στο νοσοκομείο διαγνώστηκε με έρπητα ζωστήρα στα γεννητικά του όργανα, για τον οποίο υποβλήθηκε σε θεραπεία, ενώ μετέπειτα ιατροδικαστική εξέταση διαπίστωσε ότι ο υμένας ήταν διακορευμένος, χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά το πότε συνέβη αυτό. Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου κατά το κατηγορητήριο.

Σε μία δίκη από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για όλες τις κατηγορίες, όπως και πρωτόδικα, δηλαδή για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση και ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση, καταδικάζοντας τον συνολικά σε 50 χρόνια κάθειρξης, εκ των οποίων εκτιτέα είναι τα 25.

Στη φυλακή Γρεβενών επέστρεψε ο άνδρας όπου θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του. Σκέφτεται όμως να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, καθώς όπως ισχυρίζεται υπάρχει έκθεση πραγματογνωμοσύνης ιατροδικαστή ότι δεν υπάρχει βιασμός ούτε το 2006 ούτε το 2008 καθότι δεν είχε διακορευτεί ο παρθενικός υμένας.

Ο άνδρας είχε καταδικαστεί στο παρελθόν και για υπόθεση ναρκωτικών σε 5 χρόνια φυλάκιση.

Να σημειώσουμε ότι έχοντας εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής του ο άνδρας έχει το δικαίωμα να ζητήσει την αποφυλάκισή του σε τρία χρόνια από σήμερα. – xronos.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et