Türk Cumhurbaşkanının Atina ziyaret tarihi kesinleşti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk Cumhurbaşkanının Atina ziyaret tarihi kesinleşti

Türk Cumhurbaşkanının Atina ziyaret tarihi kesinleşti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Yunanistan’a gerçekleştireceği resmi ziyaretin tarihi kesinleşti.

tribune.gr haber sitesine göre Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın Ankara ziyareti sırasında Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un davetini ilettiği Türk Cumhurbaşkanı daveti kabul etti ve 7-8 Aralık tarihlerinde Atina’yı ziyaret edecek.

Bir Türkiye Cumhurbaşkanı 65 yıl sonra ilk kez Yunanistan’ı ziyaret edecek. En son Atina’ya resmi ziyareti gerçekleştiren Türk Cumhurbaşkanı Celal Bayar olmuştu. Bayar, 28-30 Kasım 1952 tarihlerinde Yunan Kralı Pavlos ve Başbakan Aleksandros Papagos tarafından kabul edilmiş ve dönemin Atina Belediye Başkanı Konstantinos Nikolopoulos tarafından kendisine Atina Belediyesi fahri hemşeriliği verilmişti. Daha sonra Gümülcine’yi (Komotini) de ziyaret eden Celal Bayar’ın ismi buradaki azınlık ortaokulu ve lisesine verilmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina’ya yapacağı ziyaretin programı ise henüz netleşmiş değil ve hangi bakanların kendisine eşlik edeceği bilinmiyor. Elde edilen bilgilere göre Erdoğan’a devlet liderlerine yapılan karşılama protokolü uygulanacak ancak Türkiye Cumhurbaşkanı güvenlik nedenlerinden dolayı Meçhul Asker Anıtı’na çelenk koymayacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et