Faşistler 11 yaşındaki göçmen Amir’in evine saldırdılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Faşistler 11 yaşındaki göçmen Amir’in evine saldırdılar

Faşistler 11 yaşındaki göçmen Amir’in evine saldırdılar

Kimliği belirsiz kişiler tarafından 3 Kasım Cuma sabahı 11 yaşındaki Afganistan göçmeni Amir’in evine saldırı düzenlendi.

28 Ekim OHİ Bayramı için düzenlenen resmi geçi töreninde kurayla bayrakçı seçilen ancak resmi geçti töreninde bayrakçı yerine okulun tabelasını taşıyarak geçen Amir’in Atina’nın Dafni semtindeki evi saldırıya uğradı.

Attiki Emniyet Müdürlüğünün Irkçılık Şiddeti Şubesi saldırıyı incelemeye aldı. Amir’in annesi kimliği belirsiz kişilerin çocukların uyuduğu odaya taş attığını ve odanın kırılan camın parçalarıyla dolduğunu ifade etti.

Faşistler 11 yaşındaki göçmen Amir’in evine saldırdılar

Taşlarla birlikte evin içine atılan bir karton parçasında “Buradan tarlaya git. Git” yazdığı görülürken, Amir’in annesi olay anlarıyla ilgili olarak “Saat 03.00 sularında camların kırıldığı esnada yardım çağırdım. Çocuklar uyanmıştı ve korku içinde ağlıyorlardı. Çocukların odası cam parçalarıyla doldu. Yatağın üzerinde bira şişesi bulduk. Taşlar birbiri ardına odaya yağıyordu. Panik içerisinde ne yapacağımı bilemedim. Ev sahibini aradım, o da gelip polisi aradı. Öleceğiz. Bizi öldürecekler. Nedenini bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Aile, Atina Belediyesinin Geçici Barınma Programı çerçevesinde kendilerine verilen evin değiştirilmesi için başvuru yaptı. Diğer taraftan Eğitim Bakanlığının Amir’e neden bayrağın verilmediğini ve bunun yerine okul tabelasının verildiğini incelemek üzere başlattığı önsoruşturma da devam ediyor.

İLGİLİ HABER

Başbakan Tsipras, evi saldırıya uğrayan 11 yaşındaki göçmenle görüştü

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et