Dediğimize geliyorlar: İngiliz profesörün katili galiba kurtlar değil! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dediğimize geliyorlar: İngiliz profesörün katili galiba kurtlar değil!

Dediğimize geliyorlar: İngiliz profesörün katili galiba kurtlar değil!

Batı Trakya’nın Maronya bölgesinde cesedi parçalanmış halde bulunan İngiliz profesörün ölümünü aydınlatmaya yönelik inceleme ve çalışmalar devam ediyor.

Biyolog Dr. Georgios İliopoulos Selanik Orman Araştırmaları Enstitüsü ve Çevre Örgütü “Kallisto” ile birlikte yaklaşık bir aydır Maronya bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Azınlıkça’daki habere göre araştırmalardan elde edilecek veri ve sonuçlar daha sonra rapor haline getirilerek, İngiliz profesörün kurtlar mı yoksa köpekler tarafından mı öldürüldüğünü aydınlatmak üzere yetkili birimlere sunulacak.

Yerel Hronos radyosuna konuşan biyolog İliopulos “incelemelerinin olayın yaşandığı alanın çevresinde sürdüğünü, bir ay geçmesine rağmen henüz tamamlanmadığını ve daha bir ay süreceğini” dile getirirken “nihai raporun hazırlanmasının ise daha da fazla zaman alacağını” sözlerine ekledi.

İngiliz profesörün “katili” galiba kurtlar değil

Araştırmalar devam ettiği için detay vermekten kaçınan uzmanın sunduğu ilk veriler İngiliz profesörün kurtlar tarafından öldürülmediğine işaret ediyor! 62 yaşındaki profesörün ölümüyle ilgili olarak İliopulos şu değerlendirmeyi yaptı:

“Araştırma tamamlanmadığı için detaylara giremiyoruz. Şu ana kadar elde edilen veriler doğrultusunda genel bir sonucu ve kişisel değerlendirmemi size söyleyeceğim. Profesörün yaban hayvanlar tarafından parçalanmış olması imkânsız gibi, veya ihtimaller çok düşük diyebiliriz. Mevcut veriler doğrultusunda bunu söyleyebilirim. Bölgede kurtlar ve yaban hayvanlar var. Ancak hareket etme şekilleri, konumları, olayın yaşandığı yer, tüm bu veriler profesörün kurt ve yaban hayvanlar tarafından parçalanmış olma ihtimalinin çok düşük, hatta sıfır olduğunu gösteriyor”. Hatırlanacağı üzere olayın hemen akabinde Dr. İbram Onsunoğlu profesör kadının köpekler tarafından parçalandığını düşündüğünü açıklamıştı. 

İLGİLİ HABER

Ölen profesör hakkında İbram Onsunoğlu: Sahipsiz köpeklerin işi bu!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et