Bulgaristan’dan en fazla ne kadar sigara ve alkol getirebilirsiniz? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan’dan en fazla ne kadar sigara ve alkol getirebilirsiniz?

Bulgaristan’dan en fazla ne kadar sigara ve alkol getirebilirsiniz?

Avrupa Birliği vatandaşları üye ülkelerden istediği kadar alışveriş yapma hakkına sahip. Bunun için aranan tek şart alınan ürünlerin kişisel kullanım için olması.

Vergiler (FPA, özel tüketim vergisi vs) satın aldığınız ürünün fiyatına dahil olduğundan aldığınız ürünler için bir diğer AB ülkesine ekstradan başka bir vergi ödemenize gerek yok. Ancak satın alınanların kişisel kullanım için olması gerekiyor. Gümrük memurları bir ticari işletmenin sahibi olup olmadığınızı, arabanızda taşıdığınız ürünlerin nasıl ambalajlı olduğunu ve niceliğini de denetleyebilir.

Her ülke kendi karar veriyor

Bir önemli husus daha var. Her üye ülke, bu ülkeye getirebileceğiniz azami tütün mamulleri ve alkollü içeceklerin miktarını kendisi belirleyebiliyor. Bu durum Bulgaristan’dan Yunanistan’a getirilen sigara ve alkollü içecekler için de geçerli.

Zaman zaman bu nedenle basında Gümülcine’deki Yunan-Bulgar sınır kapısında sigara ve alkollü içeceklere el konulduğuna dair haberlere şahit oluyoruz.

Bulgaristan’dan ne kadar sigara getirebilirsiniz?

Yunanistan’ın 2960/01 sayı ve tarihli yasasının 59’uncu maddesine göre özel tüketim vergisinden muaf tutulan, yani Bulgaristan’dan sıkıntı yaşamadan alıp Yunanistan’a getirebileceğiniz tütün mamulleri ve alkollü içeceklerin miktarı şöyle:

1) Tütün mamulleri:

– Sigara: 800 adet (4 karton)
– Küçük puro: 400 adet, adet başı 3 gramdan az olması şartıyla
– Puro: 200 adet
– İçmek için tütün: 1 kilo

2) Alkollü içecekler:

– Alkollüler: 10 litre
– Ara ürünler: 20 litre
– Şaraplar: 90 litre
– Bira: 110 litre

Ancak her halükarda aldığınız ürünlerin kişisel kullanım amaçlı mı yoksa ticari amaçlı mı alındığına gerekli denetimleri yaptıktan sonra gümrük memurları karar verme yetkisine sahip.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et