Ercan Ahmet: Gümülcine Vakıflar İdaresi dış ve iç alandaki bütün çalışmaları finanse etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ercan Ahmet: Gümülcine Vakıflar İdaresi dış ve iç alandaki bütün çalışmaları finanse etti

Ercan Ahmet: Gümülcine Vakıflar İdaresi dış ve iç alandaki bütün çalışmaları finanse etti

Ercan Ahmet İdadiye azınlık ilkokulundaki iç ve dış çalışmaların Selim İsa başkanlığındaki Gümülcine Vakıflar İdaresi tarafından finanse edildiğini ve ayrıca azınlık çocuklarının iyi Yunanca öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı ve ayrıca Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı olan Ercan Ahmet yerel Hronos gazetesine verdiği demeçte, azınlık çocuklarına daha iyi Yunanca öğretilmesini istedi ve Selim İsa başkanlığındaki Gümülcine Vakıflar İdaresi’nin İdadiye azınlık ilkokulundaki bütün çalışmaları finanse ettiğini belirtti. 

Ahmet şöyle konuştu:

“Azınlık okullarının altyapısı (bina) konusunda önemli sorunlarımız yok, ancak başka büyük sorunlarımız var, özellikle de Yunanca müfredatta eğitim yapılmıyor, çocuklarımız Yunanca öğrenmiyor” diyen Ercan Ahmet İdadiye Azınlık İlkokulunda Gümülcine Vakıflar İdaresi, Encümen Heyeti ve Aile Birliğinin işbirliğiyle geniş çaplı bir restorasyon yapıldığını belirtti.

Ercan Ahmet Gümülcine Vakıflar İdaresinin bütün çalışmaları finanse ettiğini kaydettiği açıklamasında “Vakıflar İdaresi dış ve iç alanlardaki bütün çalışmaları finanse etti. Elektrikle ilgili sorunlu ne varsa değiştirdik. Toplamda binanın geleceğini en azından 30 yıllığına garanti altına aldık” ifadelerini kullandı.

Ercan Ahmet’in Hronos’a yaptığı açıklamaların tamamı BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et