Zehirli balon balığı İmaret sahilinde de çıktı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Zehirli balon balığı İmaret sahilinde de çıktı!

Zehirli balon balığı İmaret sahilinde de çıktı!

Birkaç gün önce Kavala’da avlanılan ve Batı Trakya sahillerine de gelmiş olma ihtimali yüksek olduğu belirtilen zehirli balon balığı Rodop sahillerinde de avlanıldı.

Yerel Paratiritis gazetesiyle iletişime geçen Nuri Sinan adlı vatandaş Cuma akşamı İmaret (İmeros) sahilinde limana yakın bölgede 10 santim büyüklüğünde bir balon balığı avladığını dile getirdi.

Azınlıkça’nın elde ettiği bilgilere göre zehirli balon balığı sadece İmaret sahilinde değil, aynı zamanda Maronya bölgesinde de geçtiğimiz Pazar günü avlanıldı.

Bilimsel adı Lagocephalus Sceleratus olan balığa bu isim üst çenesinde bulunan ve tavşanı (Lagocephalus – Tavşan kafası) andıran iki büyük dişten dolayı verildi. Boyu 60-100 santime kadar, ağırlığı ise 5 kiloya kadar olan bu balıklar zehir saçmadan ısırsa da, oldukça tehlikeli ve zehirli.

Oldukça usta bir avcı da olan balık insan sağlığı için de tehlike arz ediyor, çünkü içerdiği toksine (TTX) henüz bir panzehir geliştirilmiş değil ve vücudundaki toksinler pişirmeyle de yok olmuyor. Yenmesi durumunda balık nefes sorunlarına, felce hatta ölüme kadar yol açabiliyor.

İLGİLİ HABER

Batı Trakya’da zehirli balon balığı çıktı!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et