‘Eski’ araçla yola çıkana 1.500 euro ceza! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Eski’ araçla yola çıkana 1.500 euro ceza!

‘Eski’ araçla yola çıkana 1.500 euro ceza!

Resmi gazetede yayınlanan yeni karar çerçevesinde “tarihî” olarak nitelendirilen eski klasik otomobillerle Yunanistan genelinde trafiğe çıkanları 1.500 euro para cezası bekliyor.

Maliye ve Ulaştırma Bakanlıklarının ortak kararı çerçevesinde Yunanistan çapında tarihî araç plakasına sahip olan eski araçların artık trafiğe çıkması yasak. Bu tür otomobillerin sadece yasal etkinlik veya yarışlarda kullanılabileceği kaydedilirken, azınlıkça’daki habere göre ancak araçların yarışa katılmak üzere dahi yarış alanına gitmek amacıyla trafiğe çıkartılması yasaklandı.

Kurala uyulmaması durumunda araç sahibine 1.500 euro ceza kesilmesi öngörülürken, şoförün aracın sahibi olmaması durumunda ise şoföre de ayrıca 1.500 euro para cezası öngörülüyor.

Yunan Eski Otomobil ve Motosiklet Severler Federasyonu (FİLPA) ise karara sert tepki gösterdi. FİLPA kararda yer alan tabir ve şartların tarihî araçlar için değil, yarış otomobilleri için geçerli tabir ve kısıtlamalar olduğuna vurgu yaptı. Kararın değiştirilmesi için yetkililerle görüşeceklerini açıklayan FİLPA, karar düzeltilene kadar üyelerini yine de eski otomobillerle trafiğe çıkmamaya davet etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et