Kalkanca’daki İrini Derneğiyle ilgili Gümülcine Belediye Meclisinde tartışmalı oylama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kalkanca’daki İrini Derneğiyle ilgili Gümülcine Belediye Meclisinde tartışmalı oylama

Kalkanca’daki İrini Derneğiyle ilgili Gümülcine Belediye Meclisinde tartışmalı oylama

Kalkanaca’daki (İfestos) eski belediye muayenehanesinin barındırıldığı binanın yeni kurulan “İrini” (Barış) Kalkanca Dayanışma Derneğine tahsis edilmesi Gümülcine (Komotini) Belediye Meclisinde oylamaya sunuldu.

Derneğin talebi üzerine bahse konu yapının bir daha sağlık birimi olarak kullanılmayacağı ve yaklaşık beş yıldır boş kaldığı göz önünde bulundurularak İrini Derneğine tahsis edilmesi ve derneğin ihtiyaç sahiplerine binada öğrencilere Yunanca dil eğitimi vermesi konusu 19 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Gümülcine Belediye Meclisi toplantısında görüşüldü.

Yapılan açık oylamada ise avukat Cihan İmamoğlu haricinde iktidar ve muhalefet listelerinde yer alan bütün azınlık belediye meclis üyeleri ilgili binanın İrini Derneği’ne tahsis edilmesine “hayır” oyu kullanırken, çoğunluk belediye meclis üyelerinden ise sadece “Spartakos” Listesi Başkanı Kostas Karaiskos hayır diyen azınlık meclis üyeleri ile birlikte “hayır” oyu kullandı.

Yerel Hronos gazetesi Petridis’in “Vatandaşlar Toplumu” Listesindeki azınlık üyesi belediye meclis üyelerinin aralarında anlaşarak oylamada “hayır” oyu kullandıklarını yazdı.

Oylama sonucunda Gümülcine Belediye Meclisi eski Kalkanca muayenesinin İrini Dayanışma Derneğine 2 yıllığında tahsis edilmesini 21 evet oyuna karşı 10 hayır oyuyla kabul etti.

Derneğin ofisleri iki yıl boyunca ilgili binada barındırılacak ve Kalkanca’daki öğrencilere Yunanca dili dersleri gibi eğitim faaliyetleri düzenlenecek.

Gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren derneğin sekreteri Mümin Cahit “Çocuklara yönelik Yunanca derslerine Trakya Dimokritos Üniversitesi ve ortaöğretimde görev yapan hocaların gönüllü olarak destek verdiğini” ifade etti.

Spartakos Listesi ise konuyla ilgili yayınladığı açıklamada “Oylamada hazır bulunan 10 Müslüman belediye meclis üyesinden 9’u utanç verici ‘hayır’ oyunu kullandı. Bu konuda tek onurlu istisnayı, her açıdan özel bir insan olan Cihan İmamoğlu teşkil etti” ifadelerini kullandı.

Listenin oylamada ironik bir şekilde oy kullandığı da ifade edilen açıklamada “Kullandığımız üç oydan ikisi tabiî ki de ‘evet’ oldu, ancak liste başkanımız Kostas Karaiskos ‘apartheid’ı kırmak için hayır oyu kullandığını açıkladı. Acaba kararın hiçbir değişme ihtimali yokken belediye meclisini gereksiz yere bölen bu ‘dokuz’ kişinin yarın yola hangi yüzle çıkacağını merak ediyoruz” denildi.

Açıklamanın Yunanca tam metni BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et