İsraf! Yemeğimizin yüzde16’sını çöpe atıyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İsraf! Yemeğimizin yüzde16’sını çöpe atıyoruz

İsraf! Yemeğimizin yüzde16’sını çöpe atıyoruz

Yapılan son araştırmaya göre her bir Avrupalı yılda ortalama 123 kilo yiyeceği çöpe atarken, bu da tüketiciler ulaşan toplam gıdanın %16’sına tekabül ediyor.

Araştırmanın üzücü sonuçlarından biri ise çöpe atılan yemek ve yiyeceklerin %80’nin yani kişi başına yaklaşık 97 kilo yemeğin çöpe atılmayıp tüketilebilecek durumda yiyeceklerden ibaret olması oldu.

Avrupa Birliği genelinde ise her yıl yaklaşık 47 milyon ton yiyeceğin çöpe atıldığı, bu şekilde inanılmaz bir kaynak israfına gidildi ve bu durumun çevreye de zarar verdiği dile getirildi.

Bu sonuçlar Avrupa Komisyonuna bağlı Ortak Araştırmalar Merkezi (JRC) tarafından altı ülkeden (Britanya, Almanya, Hollanda, Danimarka, Finlandiya ve Romanya) alınan istatistiklere dayanan bilimsel araştırmadan ortaya çıktı.

Araştırmada haneler tarafından çöpe atılan yiyecekler dışında gıda sektöründeki işletmelerin (lokantalar v.s.) ve diğer kurumların (okullar v.s.) da çöpe attığı yiyecekler de dikkate alındı.

Net bir hesaplama yapılmasının zor olduğu belirtilse de, Avrupa’da ortalama bir tüketicinin yılda 45 ile 153 kilo arasında yiyeceği çöpe attığı sonucuna varıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et