Yılbaşında 1.000 euro yardım dağıtılacak. İşte hak sahipleri - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yılbaşında 1.000 euro yardım dağıtılacak. İşte hak sahipleri

Yılbaşında 1.000 euro yardım dağıtılacak. İşte hak sahipleri

SYRIZA-ANEL hükümeti kreditörlerin tüm tepkilerine rağmen bu yılbaşında da sosyal temettü (kinoniko merisma) adı altında 1.000 euro yardım dağıtmayı hedefliyor.

Hükümetin 1 milyon vatandaşa 1.000’er euro yardım parası verilmesi fikrine Yunanistan’ın kreditörleri karşı çıksa da, hükümet kanadında “500 bin kişiye dahi olsa bu yardım dağıtılacak” görüşü hakim. Geçen yıl sosyal temettü adı altında emeklilere 800 euro’ya kadar varan para yardımı yapılırken, bu yıl dağıtılacak yardımın 1.000 euro olması ve emekliler dışında diğer vatandaş gruplarını da kapsaması hedefleniyor.

Dimokratia gazetesinin haberine göre 2017 yılı için dağıtılacak yardımdan istifade edenler 500 bin kişiyi geçmeyecek. Gazete esasında 456 bin kişiye bu yardımın dağıtılmasının planlandığını ve bunlardan 236 bininin kesilen EKAS yardımını alan emeklilerin olduğunu ifade ediyor.

İkinci kategoride ise Sosyal Dayanışma Yardımı (KEA) alan vatandaşların olduğu ve bunların sayısının da 220 bin olduğu ifade ediliyor. KEA yardımı son altı ayda kişisel geliri 1.200 euro’yu veya aile geliri 5.400 euro’yu aşmayanlara veriliyor.

Önümüzdeki dönemde yardımın tam olarak kaç kişiye ve hangi toplumsal gruplara dağıtılacağı ise daha da netleşecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et