İskeçe’de her yıl 200 kişi köpek saldırısından hastanelik oluyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de her yıl 200 kişi köpek saldırısından hastanelik oluyor!

İskeçe’de her yıl 200 kişi köpek saldırısından hastanelik oluyor!

İskeçe (Xanthi) Devlet Hastanesi sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan vatandaşlarla ilgili verileri yayınladı.

İskeçe Devlet Hastanesi Bilim Konseyi tarafından yayınlanan veriler Yunanistan’ın pek çok bölgesinde olduğu gibi Batı Trakya’nın İskeçe ilindeki sokak hayvanları sorununu bir kez daha tüm çıplaklığıyla ortaya seriyor.

Yapılan açıklamada “Maronya bölgesinde talihsiz İngiliz vatandaşının yaşadığı ve ülkeyi uluslararası alanda zor durumda bırakan trajik olay vesilesiyle İskeçe Hastanesi Bilimsel Konseyi sorumluluk duygusuyla ve oy birliğiyle bazı verileri yayınlama kararı aldı” ifadeleri kullanıldı. 2014 yılından bu yana çeşitli sokak hayvanları saldırısına uğrayarak İskeçe Hastanesine başvuran vatandaşlarla ilgili vakaların sayısı yayınlandı.

Veriler her yıl en azından 200 sokak hayvanı saldırısının yaşandığını ortaya sererken, son dört yılda neredeyse 1.000’e yakın saldırının yaşandığı görülüyor. Saldırıya uğrayıp hastaneye gitmeyen vatandaşlar da bu rakamlara eklenirse sorunun ciddiyeti bir kez daha kendiliğinden ortaya çıkıyor.

İşte İskeçe Devlet Hastanesinin yayınladığı veriler:

2014 yılı: 223 saldırı
2015 yılı: 235 saldırı
2016 yılı: 205 saldırı
2017 yılı (şimdiye kadar): 193 saldırı

Açıklamanın Yunanca tam metni BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et