Uyarı: Sosyal medyada avlarınızla gösteriş yapmayın! Avlanan hayvana saygı gösterin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Uyarı: Sosyal medyada avlarınızla gösteriş yapmayın! Avlanan hayvana saygı gösterin

Uyarı: Sosyal medyada avlarınızla gösteriş yapmayın! Avlanan hayvana saygı gösterin

Avladıkları hayvanların fotoğraflarını gösteriş amaçlı sosyal medya sitelerine yükleyen avcıların bu davranışına Makedonya Trakya Avcılık Federasyonu tepki gösterdi.

Federasyon tarafından yapılan açıklamada bu tür davranışların “ava saygısızlık” niteliğinde olduğunu ve av etiğine karşı davranışlardan ibaret olduğunu kaydederek duyulan üzüntüyü dile getirdi.

Açıklamada “Avlanan hayvana yönelik saygı eksiliği, avlanılan hayvanların sayısıyla ilgili zafer edasındaki gösteriş ve tüm bunların sosyal medyaya yüklenmesi avcılık etiğine aykırı davranışlardır, avcılığı ve sağlıklı düşünen avcıları rencide etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Sosyal medyanın avcılar tarafından kullanımıyla ilgili olarak tavsiyeler de içeren açıklamada “sosyal medyanın giderek artan kullanımı avcılığın ve avantajlarının tanıtımı için kullanılabilir ve kullanılmalıdır, aynı zamanda da avcılığa negatif yaklaşan ve ortadan kaldırmak isteyenlere cevap vermelidir. Sosyal medyanın kötü kullanımı ise tam aksi yönde sonuçlara yol açmaktadır” denildi.

Açıklamanın Yunanca tam metni BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et