Aman dikkat! Yola sigara atan sürücünün ehliyetine el konulacak! İşte detaylar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aman dikkat! Yola sigara atan sürücünün ehliyetine el konulacak! İşte detaylar

Aman dikkat! Yola sigara atan sürücünün ehliyetine el konulacak! İşte detaylar

Yunanistan Ulaştırma Bakanı Hristos Spirtzis trafik cezalarının sürücülerin gelir kriterlerine göre yazılacağını açıkladı.

Trafik kurallarıyla ilgili önümüzdeki günlerde parlamentoya sunulacak yasa tasarısına göre her kural ihlali için bir trafik cezası belirlenecek. Ancak bu ceza tutarı, ihlali yapanın Taxis sisteminde elde edilecek gelir bilgilerine göre artabilecek! Spirtzis konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Param var, ödüyorum ve yasadışı hareket edebilirim mantığıyla mücadele etmek istiyoruz” dedi.

Bakan ayrıca yasa tasarısında antisosyal davranışlar için ehliyete ve ruhsata el konulması gibi idari yaptırımların uygulandığı cezaların da olacağını kaydetti.

Bakan ayrıca ehliyete ve ruhsata el koyma cezalarının sürücünün cep telefonuyla konuşması, aracın camından yola sigara atması, aracı engelliler için ayrılan alana park etmesi gibi trafik kuralı ihlallerinde de uygulanacağını dile getirdi.

Öte yandan bir veya iki ay süren ruhsat ve ehliyete el koyma cezasının iki kez verilmesi durumunda, sürücünün yeniden ehliyet sınavına katılması gerekecek. Trafik cezalarının da küçük, orta ve yüksek tehlike kategorilerine göre ayrılacağı belirtildi.

Ulaştırma Bakanı ayrıca yeni trafik kurallarıyla hız sınırlarının arttırılacağını ve bisikletler için de trafik levhaları ve düzenlemelerin yapılacağını dile getirdi– azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et