Batı Trakyalı öğrencilere okulda yemek projesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı öğrencilere okulda yemek projesi

Batı Trakyalı öğrencilere okulda yemek projesi

Prolepsis Enstitüsü tarafından binlerce çocuğun sağlıklı beslenmesine yönelik “Diatrofi” (Beslenme) programı bugünden itibaren yeniden hayata geçiriliyor.

Stavros Niarhos Vakfının bağışlarıyla son altı yıldır okullarda beslenme güvensizliği yaşayan ailelerin çocuklarına uygulanan program bu yıl da yine hayata geçirilecek. 2012 yılından bu yana Diatrofi programı Yunanistan geneli yaklaşık 593 okulda 110.500 öğrenciye 14 milyonu aşkın öğün sundu.

2016-2017 eğitim yılında Batı Trakya’dan da 25 okul ve 533 öğrenci programdan istifade etti.

Evros ilinde 20 öğrencili 1 okul, İskeçe (Xanthi) ilinde 18 okulda 346 öğrenci ve Rodop ilinde 6 okulda 167 öğrenci istifade etti.

Bahse konu okullardaki beslenme güvensizliğinin %66,5 oranında olduğu belirlenmişti. Eğitim yılı tamamlandığında ise çocukların %18,5’inin beslenme güvensizliği sorununu aştığı, ailelerin ise %35,5’inin artık açlık sorunu yaşamadığı kaydedildi.

Normal kilolarında olmayan öğrencilerin %29,4’ünün ise programın sona ermesiyle normal kilolarına ulaştığı tespit edildi.

Ayrıca öğrencilerin %33,6’sının beden sağlığı, %36,3’ünün ise duygusal sağlığı iyileşti.

Program geçen yıl aralarında Batı Trakya’daki okulların da yer alacağı 184 okulda 14.115 öğrenci için hayata geçirildi. Bu yıl ise programın Batı Trakya’da ihtiyaç duyulan okullarda yeniden derhal hayata geçirilmesi için kaynak arayışına yönelik çabalar devam ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et