Yunan Polisi uyardı! Sizi arayan bu numaraları geri aramayın! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Polisi uyardı! Sizi arayan bu numaraları geri aramayın!

Yunan Polisi uyardı! Sizi arayan bu numaraları geri aramayın!

Yunanistan Elektronik Suçları Kovuşturma Dairesi cep telefonlarında yurtdışında gelen aramalara geri dönüş yapan vatandaşları uyardı!

Yapılan açıklamada Bosna Hersek’e ait 00387 koduyla ve Maldivlere ait 00960 koduyla cep telefonlarında cevapsız arama veya mesaj gören vatandaşların son derece dikkatli olması istendi.

Sahtekarların yukarıda belirtilen ülkelere ait numaralardan özellikle de gece geç saatlerde çağrı veya mesaj bıraktığı ve ne olduğundan habersiz vatandaşların kendilerine yapılan aramalara dönüş yaptığında ise kartlarından yüklü miktarda para yediği veya telefon faturalarında yüklü fatura ödemek zorunda kalacağı belirtildi.

Böylece vatandaşların kendilerine gelen çağrılara karşılık vermemeleri ve gelen mesajlarda gözüken telefon numaraları aramamaları önemle duyuruldu. Kendilerini arayan numaraları ve gelen mesajları derhal silmeleri tavsiye edildi.

Batı Trakya’da benzer vakalar yaşandı

Azınlıkça’ya geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili endişelerini dile getiren ve bilinmedik numaralardan çağrı aldığını belirten okurlarımız olmuştu.

Siz de benzer bir durumla karşılaşırsanız, yüklü para ödememek için yukarıda belirtildiği şekilde hareket etmeye çalışınız.

Öte yandan Elektronik suçlar konusunda Yunan Elektronik Suçları Kovuşturma Dairesi ile şu şekilde iletişime geçebilirsiniz:

Telefon: 11188

Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Cep telefonu uygulaması: FEELSAFE E-COMMERCE.

Twitter üzerinden: @CyberAlertGR

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et