Batı Trakyalı görme engellilerden 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü mesajı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı görme engellilerden 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü mesajı

Batı Trakyalı görme engellilerden 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü mesajı

Batı Trakya’da bulunan Trakya Dünya Engellileri Birliği 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü vesilesiyle bir açıklama yayınladı.

“15 Ekim, görme engelli vatandaşları destekleyen, yol gösteren ve yol açan Beyaz Bastona atıfta bulunma günüdür” ifadeleriyle başlayan açıklamada, o önemli günün “devletin ve toplumun son derece değerli duygulardan biri olan görmeden yoksun vatandaşlara karşı göstermeleri gereken ilgiyi sembolize ettiği” dile getirildi.

Görme engelli vatandaşların taleplerinin de dile getirildiği açıklamada “yeni şehircilik planlaması çerçevesinde her yere doğru erişim, özel okulların ve kamusal alanların görme engelli vatandaşların erişebileceği şekilde tasarlanması” şeklinde sıralanırken vatandaşlardan ise “eşit hakka sahip ve hayatın bütün aşamalarına katılma ihtiyacı duyan bu insanlara karşı saygı, dikkat ve hassasiyet” istendi.

Açıklama son olarak “Herkesi, 13  Ekim Cuma günü saat 11.00’de Dedeağaç Etnoloji Müzesinde Trakya Görme Engelliler Birliğinin gerçekleştireceği bilgilendirme amaçlı etkinliğe bekliyoruz” ifadeleriyle noktalandı.

Açıklamanın Yunanca tam metni BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et