Göçmen veya Yunan bütün insanları koruyacağız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Göçmen veya Yunan bütün insanları koruyacağız

 

Göçmen veya Yunan bütün insanları koruyacağızYunanistan’ın Göç Politikasından Sorumlu Bakanı Yannis Muzalas Aspropirgo’da ırkçı saldırıya maruz kalan Asfak Mahmud adlı göçmeni dün ziyaret etti.

Pazartesi günü ise Bakan Muzalas Patisi’da saldırıya uğrayan Usman Muhammed adlı bir diğer göçmeni ziyaret etmişti.

“Hükümet, ister Yunan olsun ister göçmen tüm insanları koruyacaktır” ifadelerini kullanan Göç Politikası Bakanı yaşananların “ırkçı amaçlar güden faşist, planlı ve örgütlü eylemler” olduğunu ve “sadece ve sadece Yunan olmadıkları ve Pakistan’dan gelerek çalıştıkları için iki insanın ölümüne yol açabilecek” eylemlerden ibaret olduğunu kaydetti.

Bakan sözlerinin devamında ise “Bütün Yunan toplumu bu görüntüleri görmeli ki ne olup bittiğini öğrensinler. Asfak ve Umsan olsunlar, bu durumun son bulması için bir fırsattır” dedi.

Irkçılıkla mücadele yasasının yürürlükte olduğunu ve uygulandığını kaydeden Muzalas “gerekli evrakları olmayan insanlar bile bu tür saldırılar için suç duyurusunda bulunmaktan çekinmesin. Polis failleri bulmak zorunda.

Yunan halkının görevi ise bu tür ırkçı suikast saldırılarını tekzip etmek ve engellemektir. New York’ta veya başka bir yerde bir Yunan saldırıya uğrasa ne yaparlardı, aynısını yapmalılar” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et