Failler yakalanmalı! Siyasi partiler göçmene yapılan ırkçı saldırıyı kınadı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Failler yakalanmalı! Siyasi partiler göçmene yapılan ırkçı saldırıyı kınadı

Failler yakalanmalı! Siyasi partiler göçmene yapılan ırkçı saldırıyı kınadı

Attiki Eyaleti’nin Aspropirgo bölgesinde tarlada çalışan göçmenlere yönelik ırkçı saldırı Yunanistan’daki siyasi partiler tarafından kınandı.

SYRIZA Partisi tarafından yapılan açıklamada “Mağdurların fotoğrafları Aspropirgos’ta korku saçan faşizmin korkunç yüzünü ifşa ediyor” denildi ve “Göçmenlerin yanında dayanışma içerisindeyiz. Irkçı nefretin mahallelerimizi zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Irkçılık ve faşizme tolerans yok. Failler tespit edilmeli ve derhal yakalanmalı, gecikmenin hiçbir mazereti olamaz” ifadeleri kullanıldı.

PASOK Partisi Genel Başkanı Fofi Gennimata da açıklamasında saldırıyı kınarken “Aspropirgos’taki kanlar içindeki göçmenlerin görüntüsü hepimiz sarstı. Irkçı canavar yaşıyor ve tahrik ediyor. Ancak demokrasimiz güçlü ve bütün vatandaşlarımızın insan haklarının savunulması müzakere edilemez” ifadelerine açıklamasında yer verdi.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ise açıklamasında “KKE Partisi, Altın Şafak’ın katil nazistlerinin Aspropirgos’taki göçmen işçilere yönelik suikast saldırısını kınıyor” denildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et