Kalkanca’da evi yanan 6 çocuk babası İdris sizlerden yardım bekliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kalkanca’da evi yanan 6 çocuk babası İdris sizlerden yardım bekliyor

Kalkanca’da evi yanan 6 çocuk babası İdris sizlerden yardım bekliyor

Gümülcine’nin (Komotini) Kalkanca (İfestos) Mahallesinde ikamet eden İdris Yaşar, eşi ve 6 çocuğuyla birlikte artık 20 metrekarelik bir alanda yaşıyor.

Mahallenin en fakir insanlarından sayılan talihsiz İdris Yaşar’ın ailesiyle birlikte kaldığı ve daha önce komşusu tarafından hiçbir kira talep edilmeden kendisine tahsis edilen evde 24 Ağustos’ta yangın çıkmış ve varını yoğunu kaybetmişti. İtfaiye ekiplerinin yerinde müdahalesiyle can kaybı yaşanmamıştı.

44 yaşındaki Kalkancalı vatandaş işsiz, üstüne üstlük ciddi sağlık sorunu bulunan 14 yaşında bir kızı da var.

Kendisi, yeniden ayağa kalkmasını sağlayabilecek temel yardım malzemelerinden fazlasını istemiyor. Yerel Hronos’a konuşan İdris Yaşar “Ev yandı şimdi bir kulübede yaşıyoruz. İşim yok, her gün Gümülcine’yi dolaşarak çöpleri karıştırıyorum. Başkaları için çöp sayılan şeyler benim işime yarayabiliyor” diyor. İRİNİ Kalkanca Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Mümin ise İdris ve ailesine 20 metrekarelik bir alan tahsis etmiş durumda. Talihsiz vatandaşın güvenilir bir insan olduğunu kendisinin karakterine kefil olabileceğini söylüyor.

Başkan açıklamasında “Herkesten elinden gelebildiğince yardımcı olmasını istiyoruz. İyi bir insan ve iyi bir aileye sahip. Fakirler, ama iyi insanlar.” ifadelerini kullandı.

Her gün ayakta kalabilmek için mücadele vermeye çalışan İdris Yaşar’a ulaşıp yardım etmek isteyenler 694 057 9817 numaralı telefondan arayabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.