Askerlik süresi düşecek mi? Bakan Kammenos cevapladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Askerlik süresi düşecek mi? Bakan Kammenos cevapladı

Askerlik süresi düşecek mi? Bakan Kammenos cevapladı

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos askerlik süresinin kısaltılması ihtimaliyle ilgili soruları yanıtladı.

Parmenion 2017 askerî tatbikatın finalini izlemek üzere Batı Trakya’nın Evros iline gelen Panos Kammenos askerlik süresinin düşürülmesi ihtimaliyle ilgili yöneltilen soruya “böyle bir durumun söz konusu olmadığını” söyledi.

Ancak askerde eğitim ve mesleki eğitim imkânı sunulacağını kaydeden Savunma Bakanı “Askerlik süresince diploma almak isteyen erlere bu imkânı sunabilmek için bazı programları hayata geçiriyoruz. Asker oldukları aylar sırasında Yunan Silahlı Kuvvetleri tarafından tescillenecek bir iş tecrübesi edinmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bunlardan bazıları belki de orduda kariyer yapmayı tercih edecektir. Kapımız açıktır” şeklinde konuştu.

Parmenion tatbikatı için Batı Trakya’da bulunan Bakan Kammenos “Yunanistan’ın kalbi burada atıyor, burada tehdit var ve biz burada daha fazla ve örgütlü olmalıyız. Ülkemiz Yunanistan’ın başka bölgelerindeki askeri güçlerin azaltılmasına yönelik protesto seslerine rağmen biz bazı siyasi emelleri tatmin etmek için veya siyasi bedel hesapları yaparak Trakya’yı hiçbir şekilde güçsüzleştirmeyeceğiz. Silahlı Kuvvetlerin bize sunacağı önerileri kabul edeceğiz” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et