Çiftçiler için jeotermal enerjiyle ilgili yasa tasarısı hazırlanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçiler için jeotermal enerjiyle ilgili yasa tasarısı hazırlanıyor

Çiftçiler için jeotermal enerjiyle ilgili yasa tasarısı hazırlanıyor

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı jeotermiden yararlanılmasını öngören yasa tasarısı hazırlıyor.

Bilimsel kurum ve kuruşlulara, belediyelere ve eyalet başkanlıklarına tartışılmak üzere dağıtılan yasa tasarısının Kasım ayında tartışmaya açılması ve yıl sonuna kadar parlamentoya sunulması bekleniyor.

Bilindiği üzere jeotermal alanlarda oluşulan ısı özellikle seralarda, balık çiftliklerinde ve kurutma tesislerinde kullanılabiliyor ve bu işletmelerdeki işleyiş masraflarını büyük ölçüde azaltıyor. Ayrıca bu ısı binaların, okulların ve hastanelerin daha az bir paraya ısınmalarını da sağlayabilir.

Ancak Yunanistan’ın birçok bölgesinde kayda değer jeotermal alan bulunsa da şu anda bu alanlar kısıtlı düzeyde değerlendiriliyor.

Hazırlanan yasa tasarısı ise jeotermal alanlarla ilgili en büyük sorun olan alanın değerlendirilmesi ve idaresiyle ilgili sorunu bu iki konuyu birbirinden ayırarak çözüme kavuşturmayı hedefliyor. Yerel yönetimlere ait olan jeotermal alanların yatırımcılara kiralanabileceği ve yatırımcıların bu alanları değerlendirebileceği ifade diliyor. Alanı idare edecek olan kurumun ise yerel yönetim tarafından belirlenebileceği ve sorumluklarını bu çerçevede yerine getirebileceği kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et