Bakan Antopulu: İşsizlik yüzde 21’in altına düşecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Antopulu: İşsizlik yüzde 21’in altına düşecek

Bakan Antopulu: İşsizlik yüzde 21’in altına düşecek

Çalışma Bakan Yardımcısı Rania Antonopulu işsizlik verileriyle ilgili tartışmalara cevap verdi.

İşsizlikle Mücadeleden Sorumlu Bakan Yardımcısı Antonopulu “Bizim açıkladığımız işsizlik oranı Avrupa Birliği üyesi ülkelerin her ay açıkladığı orandır. Rakamlarda hiçbir oynama yok ve Yunanistan İstatistik Kurumunun (ELSTAT) verilerine göre bugün için işsizlik oranı %21’dir” dedi.

INE-GSEE’nin Çalışma Enstitüsünün hazırladığı ve 2017 yılının ikinci çeyreğinde gerçek işsizliğin %28,7 olduğunu açıklayan ara raporu değerlendiren Antonopulu “ELSTAT’ın son verileri Temmuz ayındaki işsizliğin %21’e düştüğünü gösteriyor. Bu da 2014 yılı Temmuz ayına kıyasla 240.000 yeni iş kadrosu oluşturulduğu anlamına geliyor. Bunlardan 115 bini tam zamanlı çalışan işçilerden ibaret. Diğerleri ise part time çalışanlar, bu sorunu da biliyoruz” dedi.

Antonopulu hazırlanan ara raporda “%21 oranındaki işsizlere part time çalışan sözleşmeli çalışanları ve iş aramayan işsizleri de ilave edilerek %28,7’lik rakamın elde edildiğini” kaydederken “Gerçekleri saptırmayalım. Aynı şeyleri aynı şeylerle kıyaslayalım. (Samaras’ın) success story yılına kıyasla bugün için 263 bin daha az işsiz var” diye konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et