Kış yaklaşıyor! Gazın fiyatı ne kadar olacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kış yaklaşıyor! Gazın fiyatı ne kadar olacak?

Kış yaklaşıyor! Gazın fiyatı ne kadar olacak?

Kış mevsimi öncesi Yunanistan çapında evlerine ısınma akaryakıtı (mazot / gaz) temin etmek isteyen vatandaşlar 16 Ekim’i bekliyor.

2016 yılında ısınma akaryakıtı litresi 0,92 euro’dan satışa sunulmuştu. Fiyatlar, hükümetin kreditörlerle yaptığı anlaşma çerçevesinde uygulanan dolaylı vergiler nedeniyle artış kaydetmişti. Isınma akaryakıtına 0,28 euro özel tüketim vergisi uygulanıyor. Bu da 1.000 litre gaz için 280 euro para ediyor. 2015’te bu vergi litre başına 0,23 euro’ydu.

lk değerlendirmelere göre bu yıl ısınma akaryakıtı 0,97 – 1 euro arası fiyattan satışa sunulacak. Taşrada litre fiyatının 1.00 euro, adalarda ise 1.20’den bile başlayabileceği değerlendiriliyor.
Geçen yıl ısınma akaryakıtının sezonu litresi 0,764 euro’dan kapattığı göz önünde bulundurulduğunda fiyatlarda 0,156 euro veya bir başka değişle %20 artış söz konusu.
Isınma akaryakıtı primine kesinti!

Diğer taraftan geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yunanistan Maliye Bakanlığı ısınma akaryakıtı için verilen primleri azaltacak. Hedef prim için ayrılan bütçeyi 110 milyon euro’dan 55 milyon euro’ya düşürmek. Bu nedenle kriterlerin daha da katılaşması ve primden istifade edenlerin azaltılması bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et