Yıkılan Narlıköy köprüsü için 1,5 milyon euro gerekiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yıkılan Narlıköy köprüsü için 1,5 milyon euro gerekiyor

Yıkılan Narlıköy köprüsü için 1,5 milyon euro gerekiyor

Yassıköy (İasmos) ile Narlıköy (Polianthos) arasında bulunan Kompsatos (Kuruçay) köprüsü yıkılalı bir ay oldu ancak henüz bir şey yapılamıyor.

Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanlığının köprü konusunda eli kolu bağlı. Zira olayla ilgili savcılık soruşturması talep edildiği için savcılık raporu hazırlayana kadar köprüye her türlü müdahale yasaklandı.

Eyalet Meclis toplantısında bu konuya değinen Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios da köprünün yıkılmasından sonra bugüne kadar atılan adımları ve izlenen süreci anlattı. Metios “Bununla birlikte savcılık soruşturması talep edildiği için köprüye hiçbir müdahale yapılamıyor. Çalışma tamamlanana kadar köprünün yıkıldığı noktaya hiçbir şekilde müdahale edemiyoruz” dedi.

Durum böyle olunca eski köprünün değerlendirilmesi konusunu incelediklerini belirten Eyalet Başkanı “Eski köprünün kullanılması için 50 bin euro’luk bir proje hazırlıyoruz. Bununla birlikte 100 bin euro bütçeli bakım, ışıklandırma, toprak kaymalarından koruma çalışması gerekiyor” dedi.

Metios yıkılan köprünün sil baştan inşasının gerekmeyeceğini vurguladığı açıklamasında “Mühendislerimizin değerlendirmelerine göre sadece yıkılan bölümün yeniden yapımı gerekecek. Bunun için 1,5 milyon euro ve artı proje masrafları (60 bin euro) gerekiyor. Ancak bilirkişi raporu köprünün yeniden inşa edilmesine işaret ederse o zaman köprüyü sil baştan inşa etmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et