Yunanistan’a giriş veya çıkışlarda 10 bin euro’dan fazla para veya çek taşıyanlar dikkat! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’a giriş veya çıkışlarda 10 bin euro’dan fazla para veya çek taşıyanlar dikkat!

Yunanistan’a giriş veya çıkışlarda 10 bin euro’dan fazla para veya çek taşıyanlar dikkat!

Kara, hava veya deniz yoluyla Yunanistan’a giriş veya çıkış yapanlar, yanlarında 10 bin euro’dan fazla euro, dolar veya benzer döviz veya çek veya senet gibi değerli kağıt miktarı bulunduranlar mutlaka gümrükte Yunan yetkililerine bildirmek zorundadır.

Yunan gümrüklerinde kişi başı 10 bin euro’ya kadar taşınması herhangi bir sorun olmamaktadır. Ancak 10.000 euro’yu geçen döviz ve/veya çek, senet, bono, tahvil gibi değerli kağıtlar yetkililere söylenmez ise ve gümrük kontrolleri esnasında da Yunan makamlarınca tespit edilmesi halinde paraya önce el konulmakta ve meblağına göre çeşitli oranlarda vergi cezası kesilmektedir. Vergi cezasından geri kalan miktarın parayı getiren kişiye gibi iade edilip edilmeyeceğine ise yapılan araştırma sonunda karar verilmekte ve bazen bu süreç uzun zaman sürebilmektedir.

Öte yandan Yunan gümrüğünde arama yapılmadan önce yetkililere 10 bin euro üzerinde olan tutarın söylenmesi durumunda rakam gizlenmediği için Yunan makamlarınca herhangi bir vergi cezasına tabi tutulmamaktadır.

Daha detaylı bilgi için Yunan vatandaşları avukatlarından veya gümrük memurlarından alabilmektedir. Hakeza yabancı uyruklular da Yunan konsolosluklarından bilgi edinebilirler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et