Ethnos: Atina’daki kaçak mescitte aşırı İslamcı yakalandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ethnos: Atina’daki kaçak mescitte aşırı İslamcı yakalandı

Ethnos: Atina’daki kaçak mescitte aşırı İslamcı yakalandı

Attiki Polisi başkent Atina’daki gayrı resmi camilerde “İslam düşmanı kâfirlere” karşı nefret söylemlerini benimseyen aşırı İslamcıların peşine düştü.

Ethnos gazetesinin haberine göre 31 Ağustos 2017 tarihinde yapılan gizli operasyonda Kliatsou Meydanında daha önceleri gayrı resmi mescit olarak faaliyet gösteren mekânda üç Bangladeş vatandaşı gözaltına alındı. Polis, uç söylemleri benimseyen Müslümanların olduğu ve kendi “İslam Polisini” kurdukları ihbarı sonrası alana baskın düzenledi.

Bahse konu “İslam Polisi”nin İslam’a (şeriata) uygun hareket etmeyen Müslümanların “peşine” düştüğü ifade ediliyor. Bu “polislerin, İslam’a uygun giyinmeyen ve yaşam tarzına uymayan (alkol kullanan, oruç tutmayan vs) Müslümanların cezalandırılmasını – genellikle sopa cezası – gerektiğini düşündükleri kaydediliyor.

Haberde, gözaltına alınanlar arasında en tehlikeli olarak İslam’ın Batı etkisinden arındırılması gerektiğini öngören Selefilik mezhebini benimseyen 32 yaşındaki Bangladeşlinin görüldüğü ifade ediliyor.

Zanlıların üzerinde çıkan iki cep telefonundan birinde konuşmaları şifreleyen bir uygulama çıktığı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.