Batı Trakya’nın da yer aldığı DMTE Avrupa’nın en fakir 20 eyaleti arasında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’nın da yer aldığı DMTE Avrupa’nın en fakir 20 eyaleti arasında

Batı Trakya’nın da yer aldığı DMTE Avrupa’nın en fakir 20 eyaleti arasında

Doğu Makedonya-Trakya (DMT) Eyalet Meclis Üyesi Mihalis Amiridis eyaletin Avrupa’nın en fakir 20 eyaleti arasında olduğuna dikkat çekti.

“DMT Eyaleti Avrupa’nın en fakir eyaletleri arasında ve kalkınma sorunları bulunuyor. Bu havanın değişmesi için agresif politikayla birlikte somut bir hareketliliğe ihtiyaç var. Bu konuda da Eyalet Başkanlığı inisiyatif almalı” ifadelerine açıklamasında yer veren Amiridis “çağdaş otokrasilerin dayattığı jeopolitik şartlar nedeniyle bölgenin yıllardır büyük zararlar gördüğüne” dikkat çekti.

“Eyaletin en büyük avantajı olan jeopolitik konumunun 1950 yılından sonra sadece değerlendirilmemekle kalmayıp bugün için en büyük dezavantaja dönüştüğünü” kaydeden Eyalet Meclis üyesi, bunun sonucunda da işsizliğin tavan yaptığını belirtti.

“Reformlara ihtiyaç duyulduğunu ancak gerekli düzeyde ve hızda adımlar atılmadığını” belirten Amiridis “Biz Eyalet olarak öneri sunmalı ve reformları hayata geçirmeliyiz. Bütün bir bölge ve insanları bekleyemez” ifadelerini kullandı.

Amiridis’in açıklamasının Yunanca tam metni BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et