Tütün dışında aromatik bitkiler sektörüne de giriyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tütün dışında aromatik bitkiler sektörüne de giriyorlar

Tütün dışında aromatik bitkiler sektörüne de giriyorlar

Aromatik bitkiler sektörüne yatırım yapmayı planlayan SEKE ve EBOL Türk Sunel şirketine bağlı Kutac şirketi ile ambalaj fabrikası kurmak için anlaşmaya varmayı hedefliyor.

Önümüzdeki hafta Volos’ta Volos Tarım Kooperatifleri Birliği (EBOL) ve Yunanistan Tütün Üreticileri Kooperatif Birliği (SEKE) kurmayları Kutac’ın ziraat mühendisleri ile bir araya gelecek.

Magnisia bölgesinde geçen yıl 1.000 dönüm olan kekik üretiminin bu yıl pamuk ve mısırın yerini alarak 5.000 dönüme çıktığı belirtiliyor. Kurulacak fabrikanın da kekik, nane ve birçok bölgede sistematik bir şekilde üretilen bitkileri değerlendirmesi hedefleniyor. Özellikle de Pilio bölgesindeki aromatik bitkilere odaklanılacak, çünkü bu bölgedeki bitkiler mitolojinin sunduğu “Sentorların dağı” ismiyle pazarlanabilecek.

İskeçe’deki SEKE Genel Müdürü eski milletvekili Alekos Kontos ise “Biz bu tür üretime elverişli bölgeleri sunacağız. Sadece ticari olarak değil, bilimsel olarak da bu çabaya nasıl destek verebileceğimize bakacağız” dedi. İşbirliğine gitmeyi planladıkları Türk şirketinin ise aromatik bitki işleme ve ticareti sektöründeki en büyük şirketlerden biri olduğunun altını çizdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et