Çağrı: ‘Sokaklarda başıboş köpek kalmasın!’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çağrı: ‘Sokaklarda başıboş köpek kalmasın!’

Çağrı: ‘Sokaklarda başıboş köpek kalmasın!’

Gümülcine (Komotini) Belediyesindeki “Spartakos” listesinin başıboş sokak köpekleriyle ilgili hazırladığı bildiri Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti Belediyeler Birliği üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

Kostas Karaiskos’un başını çektiği Spartakos’un hazırladığı bildiride yetkili bakanlık yönetimi bu konuyla ilgili yerel yönetimin görüşlerini dinlemeye ve tecrübelerinden istifade etmeye davet ediliyor.

Başlatılan diyalog sonrası atılacak adımların istenenin aksine olacağı endişesinin hakim olduğu belirtilen bildiride “Avrupa’da eşi benzeri olmayan hayvanların ‘doğal ortamlarına’ hızlıca serbest bırakılması taktiği, şehirleri ve taşrayı başıboş sokak hayvanlarıyla dolup taşırdı. Bu durum da toplumlarımızın güvenliği, temizliği, hijyeni ve düzenine etki yapıyor” denildi.

Mevcut mevzuatın Belediye Başkanlarının “ellerini kollarını bağladığı” ve hayvanlardan korkan, rahatsız edilen veya bazen sokak köpekleri tarafından ısırılan binlerce öfkeli vatandaş karşısında zor durumda bıraktığı ifade edilen bildiride “Ancak herkes tarafından kabul edilen bu durum Atina’daki yetkilileri pek etkilemişe benzemiyor” ifadeleri yer aldı.

Açıklama şu şekilde son buldu:

“Bakanı, yıllardır bu sorunu idare etmeye çalışan yerel yöneticileri dinlemeye ve vatandaşların gündelik hayatını gereksiz bir zulümden kurtarmaya davet ediyoruz:

HİÇBİR BAŞIBOŞ HAYVAN SERBEST KALMASIN, MEVZUATIMIZ AVRUPA VERİLERİNE UYARLANSIN”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et