Gümülcine’de her yıl yüzlerce kuşun öldüğü binaya çare bulundu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de her yıl yüzlerce kuşun öldüğü binaya çare bulundu

Gümülcine’de her yıl yüzlerce kuşun öldüğü binaya çare bulundu

Birçok yapıda bulunan ayna şeklindeki camlar kuşlar için adeta bir ölüm tuzağı niteliğinde. Bunlardan birisi Gümülcine’de (Komotini) bulunuyor.

Özellikle büyük şehirlerde bulunan bu aynalı camlara her yıl binlerce kuş çarparak ölüyor. Gümülcine Sanayi Bölgesinde bulunan fotoğraftaki yapıda da her gün gibi en azından bir ölü kuş bulunuyor..

Atina Haber Ajansına konuşan Yunan Ornitoloji Şirketi üyesi biyolog Dimitris Mpousmpouras “Bu binada her yıl yüzlerce veya yon 10 yılda binlerce kuşun öldüğünü tahmin ediyoruz. Yapının yanında bulunan ağaçların binaya yansıması, kuşların kafasını karıştırıyor ve hayvanları buraya çekiyor” dedi.

“Bu genel bir sorun ancak çözümü de oldukça kolay” diye sözlerini sürdüren Mpousmpouras “Çözüm basit. Bu yapı kiralık olduğu için kalıcı bir şey koyamazdık. O yüzden yırtıcı kuş siluetlerinin yer aldığı fotoğrafları aynalı camlara yapıştırdık. Böylece küçük kuşlar korkup kaçabilir” şeklinde konuştu.

Biyolog Dimitris Mpousmpouras “Her halükarda ayna kullanılması yasaklanmalı ve büyük camları olan binalara ise metre kare başına bazı işaretler konulmasının veya yatay çizgiler çizilmesinin zorunlu kılınması gerekir. Böylece hayvanlar bunun bir bina olduğunu uzaktan da anlayabilir” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et