Yunan Ordusu Nikopulu’dan geri istiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Ordusu Nikopulu’dan geri istiyor

Yunan Ordusu Nikopulu’dan geri istiyor

Xanthi2.gr sitesinin haberine göre Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı ilginç bir durumla karşı karşıya.

Ordu, operasyonel nedenlerden dolayı Rodop ilinin dağlık bölgesinde bulunan “Akritas” kulübesinin “Kivotos tis Domnas Visvizi” kurumuna tahsis edilmesini sonlandırırken, kurum yetkilileri ise “Akritas”ı orduya teslim etmeyi kabul etmiyor.

Bahse konu yapı öğretmen Hara Nikopulu’ya ait kâr gütmeyen şirkete “Alternatif Yaşam Merkezi” olarak kullanılması amacıyla 2013 yılında 5 yıllığına tahsis edilmişti. Orduya gönderilen mektupta ve ilgili yazışmalarda bu ifadelerin yer aldığı kaydedildi.

Ancak daha sonrasında, yapının talep ediliş amacının aksine “Çocuk Rehabilitasyon ve Yardım Merkezi” oluşturulduğu kaydediliyor.

Kurum faaliyete başladıktan sonra 2016 yılı Ağustos ayında Sosyal Dayanışma Bakan Yardımcısı Theano Fotiou’nun merkezi kapattığı, buna gerekçe olarak ise merkezde misafir edilen çocuklarla ilgili bir dizi ihlalin yapılmasını gösterdi.

Kısa süre önce ise Milli Savunma Bakanlığı ve 29. Piyade Tugayı ilgili kulübenin, ordunun operasyonel ihtiyaçları için kullanılması amacıyla Hara Nikopulu’ya tahsis edilmesini durdurdu.

Ancak kâr amacı gütmeyen şirket ise gönderdiği ihtarname ile 29. Piyade Tugayı’ndan kararını geri çekmesini istiyor ve yasal yollara başvurulacağı belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et