İşte detaylar! İskeçe Türk Birliği ile ilgili yasa değişikliği önerisi geri çekildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşte detaylar! İskeçe Türk Birliği ile ilgili yasa değişikliği önerisi geri çekildi

İşte detaylar! İskeçe Türk Birliği ile ilgili yasa değişikliği önerisi geri çekildi

İskeçe Türk Birliği’nin (İTB) tanınmasının yolunu açan yasa değişikliği önerisi Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kontonis tarafından geri çekildi.

Bütün muhalefet partilerinin ağır eleştirileri, iktidar ortağı ANEL’in ilgili değişikliğe oy vermeyeceği yönündeki net tutumu ve bazı SYRIZA milletvekillerinin yasa değişikliğinin içeriğiyle ilgili karşıt görüşleri sonrası Adalet Bakanı Kontonis geri adım atmak zorunda kaldı.

Stavros Kontonis konuşmasında “Bu şekilde Türk derneklerinin tanınmasını dayattığımız yönünde faşistlerden (Altın Şafak) duyduğumuz gülünç şeylerin dayanağı var mı? İlgili düzenleme Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) olumlu bir karar elde edenin davasının Yunan mahkemelerinde yeniden görüşülmesi hakkını tanınıyor ki davaya karar verecek olan merci yine Yunan mahkemeleridir. Öyleyse sadece davanın yeniden incelenmesi hakkı veriliyor, başka bir şey yok. Karar verecek olanlar bizim mahkemelerimizdir. Diğer bütün yorumların tek yaptığı şey memleketimize ve vatanımıza kötü hizmet sunmaktır. Siz, düzenlemede olmayan konuları gündeme getiriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

AİHM’nin Yunanistan’ın işine gelmeyen başka kararlar da çıkardığını hatırlatan Bakan Kontonis “Bu kararlarla ne yapacağız, 1968 cuntası gibi mi hareket edeceğiz? Biz ülkenin uluslararası yükümlülükleri karışısında tutarlı olması gerektiğini, bu kurumların kararlarına saygı göstermesini ve AİHM’den olumlu bir karar elde eden Yunan vatandaşlarına davalarının mahkemelerde yeniden görüşülme hakkının verilmesini istiyoruz. Türk dernekleri için tüm bunlar nerede?” dedi.

İlgili yasa tasarısının değişiklikler yapılarak 10 gün sonra tekrar patlamentoya sunulması bekleniyor. azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et