Dikkat! Türkiye’de parası olan Yunan vatandaşlarıyla ilgili yeni gelişme! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dikkat! Türkiye’de parası olan Yunan vatandaşlarıyla ilgili yeni gelişme!

Türkiye’de parası olan Yunan vatandaşlarına müjde!

Vergi kaçakçılığı ile mücadele kapsamında Yunanistan dışındaki banka mevduatları ve yatırımlardan elde edilen gelirlerle ilgili bilgi alışverişine giden ülkeler listesi nihayet genişliyor.

Listeye 21 ülkenin dahil edildiği karar, Yunanistan Maliye Bakan Yardımcısı Katerina Papanatsiou tarafından imzalanırken, 2018 yılında ise aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 38 ülke daha listeye eklenecek. Söz konusu uygulamayla yurtdışındaki bankalarda parası olan Yunan vatandaşları artık vergi ödemekten kaçamayacaklar. 

Bilgi alışverişi ise OECD verileri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Pratikte ise sınırlar arası vergi kaçakçılığı, gelir saklama ve kara para aklamayla mücadele için dünyanın bütün ülkelerinin listeye dahil edilmesi adına önemli bir adım atılmış olacak.

Hatırlatmakta fayda var OECD üyesi ve AB üyesi ülkeler arasında bilgi alışverişini öngören anlaşma daha önce aktif hale getirilmişti. Şimdi ise bu listede yer alan ülkelerin sayısı artıyor.

2017 yılında listeye Yunanistan, Belçika, Bulgaristan, Arjantin, Kolombiya, Hırvatistan, İspanya, Kıbrıs, Çekya, Danimarka, Almanya, Fransa, Hindistan, Macaristan gibi ülkeler eklenmişti.

1 Ocak 2018’den itibaren ise listeye Türkiye, Avusturya, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Endonezya, Monako, Pakistan, Suudi Arabistan, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri dahil olacak.

l1

l1

l1

l1

İLGİLİ HABER

Yurtdışında parası olanlar için kabus başlıyor!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et