Müslümanlar Atina’da İslamofobi karşıtı yürüyüş gerçekleştirecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Müslümanlar Atina’da İslamofobi karşıtı yürüyüş gerçekleştirecek

Müslümanlar Atina’da İslamofobi karşıtı yürüyüş gerçekleştirecek

Pire’deki Myanmar Konsolosluğu önünde 8 Eylül Cuma günü bir protesto gösterisi düzenlendi.

Mynamar’da Rohingya Müslümanlarının maruz kaldığı katliam protesto edildi. Protesto gösterisine Yunanistan Pakistan Cemaati, Yunanistan Müslümanlar birliği, Yunanistan Afganlar Birliği, Bangladeş Cemaati, Atina Yunan-Bangladeş Ticaret Odası ve Irkçılık ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA) katıldı.

Protestocular, 16 Eylül’de Atina’da düzenlenecek İslamofobi karşıtı gösteri için saat 17.00’de Omonia Meydanında yeniden buluşacak. Önce Syntagma Meydanına yürüyecek olan göstericiler, faşizm karşıtı gösterilerini Altın Şafak ofislerine ve Yunanistan Amerikan Büyükelçiliği’ne yürüyerek sürdürecek.

Pire’deki protesto gösterisi sırasında da uluslararası camianın Myanmar’daki katliama karşı sessiz kalışını ve ABD Başkanı Donald Trump’ın rolünü protesto eden göstericiler, Yunan hükümetini katliamı kınamaya, Myanmar rejimi ile diplomatik ilişkileri sonlandırmaya ve konsolosluğu kapatmaya davet etti.

Pakistan Cemaati Başkanı Cavid Alsam “Tüm bu cemaatler buraya toplandı ve 16 Eylül’de yeniden bir araya geleceğiz. Orada yüzlerce kişi İslamofobi, ırkçılık ve faşizm karşıtı protesto gösterisi düzenleyecek” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et