Nehirden kum alınmasının köprünün çökmesiyle ilgisi yok! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nehirden kum alınmasının köprünün çökmesiyle ilgisi yok!

Nehirden kum alınmasının köprünün çökmesiyle ilgisi yok!

Eski Yassıköy Belediye Başkanı Kiryakos Amoutzas Pazar günü yıkılan Kompsatos (Kuruçay) köprüsüyle ilgili konuştu.

ERT Komotini devlet radyosuna açıklamalarda bulunan Amoutzas “Maalesef olumsuz bir şekilde haber olmaktan kurtulamadık. Felaketten sonra her zaman yetkililer gelip nedenlerini arar. Çok şükür ki can kaybı yaşanmadı. Bu da tamamen tesadüftü” dedi.

“1995 yılında yapılan bir köprünün doğal bir afet yaşanmadan yıkılmasının mümkün olamayacağını ifade” eden Amoutzas “Köprü yapıldıktan sonraki on yıl içerisinde bu köprünün bakımı da yapıldı. İskeçe’den gelen bir heyet eksikler olduğunu tesit etti. Sonradan yapılan yüzeysel çalışma ile sorun giderilmedi. Muhtemelen köprü yanlış bir şekilde inşa edilmişti ve eksiklikleri vardı” diye konuştu.

Kompsatos nehrinden kum alımlarının köprünün çökmesiyle hiçbir ilişkisinin olamayacağını dile getiren Amoutzas “En çok kum alımı Egnatia otobanının inşası sırasında yapıldı. Ancak binlerce yıldır orada olan diğer köprü neden kum alımlarından etkilenmedi” diye de sormayı ihmal etmiyor.

En kısa zamanda köprünün neden yıkıldığının tespit edilmesi, hasarın onarılması ve Gümülcine-Yassıköy yolunun yeniden trafiğe açılması gerektiğini sözlerine ekleyen eski Belediye Başkanı “Üreticiler mahsullerini vatandaşlara nasıl ulaştıracak? Korkarım ki bu konu unutulacak” dedi.

Köprü projesinin sorumlularının ise “geceleri rahat uyumaması gerektiğini” ifade eden Amοutzas “Eğer Savcı bir hafta araştırma yaparsa her şeyi bulacaktır” derken köprüde inceleme yapan, yıpranma tespit eden ancak hiçbir önlem almayan komisyon hakkında ise “Durumu uzmanların görmüş olması ve aciliyet arz ettiğini dile getirmemesi mümkün değil. Şimdi yaptıklarını daha önce yapamaz mıydılar?” değerlendirmesini yaptı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et