Yunanların %85’i 2018 yılı için de karamsar! İşte anket sonuçları - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanların %85’i 2018 yılı için de karamsar! İşte anket sonuçları

Yunanların %85’i 2018 yılı için de karamsar! İşte anket sonuçları

Nielsen’in tüketici güveniyle ilgili yaptığı araştırmanın Yunanistan ayağında iş güvensizliği, hane borçlarıyla ilgili endişe, harcamalardaki kesintiler ve ekonomik beklentilerle ilgili karamsarlık sonuçlara yansıyor.

Araştırmaya katılan 63 ülke arasında Yunanlar %85’lik bir oranla ülkenin gelecek yıl da resesyonda olmaya devam edeceğine en yüksek oranla inanlar oldu.

Öte yandan tüketici güveni endeksinin de 2017 yılının ikinci çeyreğinde, 2016 yılının son çeyreğine kıyasla bir puan gerileyerek 52 olarak şekillendiği görüldü.

Her 10 Yunandan 4’ü işleriyle ilgili endişe duyarken, %35’i ekonomi, %24’ü hane borcu ve sorumlulukları ile ilgili endişe içerisinde. Bu endişeler son dört yıldır Yunanları terk etmiyor.

Her 10 Yunanda 8’i ise istikrarlı bir şekilde hane harcamalarını kısıtlamaya çalışırken, Avrupa ortalaması (%56) ile kıyaslandığında bu oranın ne kadar yüksek olduğu kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Harcamalarını kısıtlama yöntemi olarak ise Yunanlar ucuz ürünler satın alma (%68), ev dışındaki eğlence masraflarını kesme (%66), giysi harcamalarını kesme (%63) gibi yöntemlere başvuruyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et