Salamina’da batan tanker büyük ekolojik felakete yol açıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Salamina’da batan tanker büyük ekolojik felakete yol açıyor

Salamina’da batan tanker büyük ekolojik felakete yol açıyor

Saronikos körfezinde Pazar günü batan “Agia Zoni” adlı tanker gemi Salamina kıyılarında büyük ekolojik felakete yol açıyor.

Bölgenin temizlenmesi için büyük uğraş verilirken, geminin batma nedenleriyle ilgili araştırma da devam ediyor. Salamina Belediye Başkanı İsidora Nannou-Papathanasiou ise tankerde çatlak olduğunu savunurken, geminin sahibi olan Fos petroleum şirketi ise suçlamaları kabul etmiyor.

Geminin batmasıyla oluşan çevre kirliliği ise dört kilometrelik bir alanı kapsıyor. Rüzgarların yön değiştirmesi durumunda ise bütün Saronikos körfezinin çevre kirliliğinden etkilenebileceği ifade ediliyor.

Salamnina Belediye Başkanı bölgede solunum sorunu ve görme sorunları yaşayan vatandaşların olduğunu dile getirirken “gözlerimiz kırmızı oluyor, burnumuz akıyor ve nefes almakta zorlanıyoruz diye bize şikayette bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

Denize dökülen mazotun temizlenmesi için büyük uğraş verilmesi gerektiğini dile getiren Belediye Başkanı Papathanasiou “Denize dökülen mazot kıyıya vurdu ve neredeyse yola çıkacak. Her şeyi kirletmiş durumda. Her şeyi mahvetti. Zarar büyük” ifadelerini kullanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et