Telegraph: Yunanistan’da bu yerlerde ev satın alın - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Telegraph: Yunanistan’da bu yerlerde ev satın alın

Telegraph: Yunanistan’da bu yerlerde ev satın alın

İngiltere’nin Telegraph gazetesi İngilizlere Yunanistan’da hangi yerlerde ev satın alabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

“A Property in Greece”ten Spiros Mantzos gazeteye yaptığı açıklamalarda “Yabancıları Yunanistan’da çeken sadece güzel adalar ve geleneksel köyler değil, ayrıca güvenlik konusu da var. Eskiden Türkiye’de ev satın almak isteyenler son yıllarda Yunanistan’da karar kılabiliyor. Güvenli ve dostane bir potansiyele sahip. İngilizler, Fransızlar ve Belçikalılar en iyi müşterilerimiz” diyor.

Yabancıların Yunanistan’da gayrimenkul satın almasının sırrının adalara erişimde yattığını kaydeden gazete, bu durumun Fraport’un 14 taşra havaalanının işletmesini üstlenmesiyle iyileşmesinin beklendiğini ifade ediyor.

Mantzos’a göre en büyük ilgi Girit adasının Hanya, Akrotiri ve Agios Nikolaos bölgelerine gösteriliyor. Üç yatak odalı ve havuzlu bir villa 150 bin euro’ya satın alınabiliyor. “Ya satışa sunulan bir evi alıyorlar ya da kendi evlerini inşa etmenin bir yolunu buluyorlar” diyen Mantzos “Hanya veya Elounta yakınlarında lüks bir ev inşa etmenin maliyeti 750 bin euro” diye ekliyor.

İyonya adalarının da rağbet gördüğü ifade edilirken, Zakinthos adasında denize kıyısındaki lüks bir evin fiyatının 5 milyon euro’dan 3,8 milyon euro’ya gerilediği ifade ediliyor. Bahsedilen evin 10 yatak odasının, havuzunun bulunduğu ve yaz sezonunda haftası 25.000 euro’dan kiralandığı kaydediliyor.

Zakinthos ve Kerkira adalarında ev almak isteyen İngilizleri çeken unsurun ise rahat yaşam tarzı olduğu kaydedilirken Aylesford International’ın Başkanı Andrew Langdon “Kerkira bir anda büyük ilgi odağı haline geldi. Zira civardaki ülkeler güvenlik nedeniyle konu dışında kaldı. Ancak herkes denizden birkaç adım uzaklıkta evler istiyor. Bunu da bulmak zor çünkü kimse bu tür evleri satmak istemiyor” yorumunu yapıyor.

Mikonos adasında ise gayrimenkullerin fiyatları 1,5-2 milyon euro civarında.

Daha sakin bir yaşam sunan ada isteyenler için ise Telegraph Tinos veya Siros adasında ev almalarını öneriyor. Yabancıların son dönemde Rodos adasına da büyük ilgi gösterdiği kaydedilirken, yabancıların ilgisinde %57 artış olduğu ifade ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et