Kalkanca’ya kütüphane açılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kalkanca’ya kütüphane açılıyor

Kalkanca’ya kütüphane açılıyor

Gümülcine’nin (Komotini) Kalkanca (İfestos) mahallesine içinde bilgisayarın da yer alacağı kütüphanenin önümüzdeki günlerde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Paratiritis gazetesinde yer alan ve azınlıkça’da yer verilen habere göre Gümülcine Belediyesi, Rodop İli Eyalet Başkan Yardımcılığı ve Kalkanca Dayanışma Derneği Barış (İrini) üyelerinin katkılarıyla hazırlanan kütüphane eski belediye muayenehanesinin barındırıldığı binada bulunuyor.

Kısa bir süre önce faaliyete başlayan Barış Derneğinin ilk hedefleri arasında, son dönemde kullanılamaz hale gelen ve içi tahrip edilen yapının kütüphane olarak değerlendirilmesi yer alıyordu.

Kütüphanenin 11 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte faaliyete geçmesi beklenirken, dernek başkanı Evgin Kuru Paratiritis’e yaptığı açıklamalarda “ikinci aşamada çocuklara ilkokul sonrası Yunanca öğretebilecek ve ortaokul ve liseye giden çocuklara derslerinde yardımcı olabilecek kişilerin bulunması için temaslarını sürdürdüğünü” kaydetti. Dernek Başkanı “Mahallemizde daha önce olmayan şeyler oluyor. Acele etmek istemiyoruz. Bir sonraki hedefimiz bize yardım edebilecek öğretmenleri bulmak. Doğru istikamette ilerliyoruz” dedi.

İLGİLİ HABER

Kalkanca Mahallesine yeni dernek

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.