ABD Büyükelçisi Dedeağaç’ı ziyaret etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Büyükelçisi Dedeağaç’ı ziyaret etti

ABD Büyükelçisi Dedeağaç’ı ziyaret etti

ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt Dedeağaç’ı ziyaret etti.

Yunan-Amerikan Ticaret Odasının Yunan Enerjik Ekonomisi Birliği ile düzenlediği “1. Oil & Gas Forum”u çerçevesinde Dedeağaç’a gelen ABD Büyükelçisi Pyatt 7 Eylül Perşembe günü Dedeağaç Belediye Başkanı Evaggelos Lambakis ile görüştü.

Ortak ilgi alanındaki konuların ele alındığı görüşmede Dedeağaç’ın kalkınma potansiyeli, enerji ve ticaret kavşağına dönüşmesi konuları tartışıldı.

Amerikalı Büyükelçiye şehrin tarihini anlatan Lambakis, çağdaş şehir kurulmadan önce de Dedeağaç’ta 8 konsolosluğun bulunduğunu ve İstanbul ile Viyana arasında bağlantı konumunda olduğunu kaydetti. Bunun da bölgenin jeostratejik öneminin kanıtı olduğunu ifade eden Dedeağaç Belediye Başkanı, şehrin enerji kavşağına dönüştürülmesi için en uygun zamanın şimdi olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Geoffrey Pyatt ise Dedeağaç’ta hazır bulunmasının Amerikalıların bölgeye ve enerji ve mali açıdan kalkınmasına verdikleri önemi doğruladığını kaydederken, Dedeağaç’ın ve limanının bölgeye ekonomik kalkınma ivmesini sağlayacak bütün gerekli avantajlara sahip olduğunun altını çizdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et