Yunan işkadını hacker kurbanı! Binlerce euro’yu nasıl kaptırdığını anlattı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan işkadını hacker kurbanı! Binlerce euro’yu nasıl kaptırdığını anlattı

Yunan işkadını hacker kurbanı! Binlerce euro’yu nasıl kaptırdığını anlattı

Tedarikçisini internet üzerinden ödemeye çalışan Yunanlı bir işkadını hackerlerin tuzağına düşünce binlerce euro’sundan oldu.

Başından geçenleri facebook’ta yaptığı paylaşımla anlatan işkadını, başkalarının aynı hatayı yapmaması için uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi.

E-mail şifresini kıran hackerler, yurtdışından ithalata yapan kadının tedarikçisi ile yaptığı yazışmaya girmiş ve “bankanın sistemini güncellediği” bahanesiyle kadından paraları ya western union ile göndermesini ya da Hollanda’daki başka bir bankaya havaleyle göndermesini taleo etmiş.

Bunun üzerine email’deki yazışmanın sahiciliği nedeniyle durumdan işkillenmeyen işkadını Hollanda’daki bir başka bankaya para göndermiş.

Daha sonra durumu anlayan kadın Hollanda’daki bankayla iletişime geçice, hackerlerin 14-24 yaş aralığında gençleri bulduğunu ve bunlarla 100-200 karşılığında banka kartlarını birkaç günlüğüne kullanmak üzerine anlaştığını, paraları da kendisine uygulanan yöntemle elde ettikten sonra kart sahibinin kartını kaybettiğini beyan ettiğini ve yasaların vatandaşların bilgilerinin korunması açısından çok katı olması hasebiyle hackerlerin yakalanamadığını anlatmış.

İlk başta duruma üzülen kadın, daha sonra Hollanda bankası aracılığıyla 15 bin, 20 bin hatta 60 bin euro kaybedenlerin olduğunu öğrenince durumuna sevindiğini dile getiriyor.

Ancak ticaretle uğraşanları benzer durumla karşılaşmaları için yazışmalarını dikkatlice okumaşaro, onay almak için tedarikçileriyle telefonla görüşmeleri, western union veya Hollanda bankası duyduklarında durumdan işkillenmeleri konusunda uyarıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et