Yunan-Türk sınırına yeni x-ray cihazı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan-Türk sınırına yeni x-ray cihazı

Yunan-Türk sınırına yeni x-ray cihazı

Yasadışı ticaretle mücadele kapsamında Yunanistan ile Türkiye sınırında Evros’ta bulunan Kipi sınır kapısına yeni x-ray cihazı yerleştirilecek.

Ekim ayı ortalarında hazır olması beklenen cihaz Kipi sınır kapısına ulaşmış durumda.

Bu yeni kendinden hareketli denetim sistemleri Kipi sınır kapısı dışında Pire, Selanik ve Kakavia gümrüklerine de yerleştirilecek.

Yeni x-ray cihazlarıyla ilgili açıklamayı Maliye Bakan Yardımcısı Trifon Aleksiadis yapmış, Dışişleri Bakan Yardımcısı Terens Kuik de 2016 yılı Aralık ayında gelişmeyi doğrulamıştı. Kuik açıklamasında “Ülkemizin özellikle de Doğu Makedonya-Trakya bölgesindeki kara gümrük sınırları güçlendirilecek. Büyük ve küçük çetelerin yasadışı ticaretleriyle acımasızca mücadele edilecek” ifadelerini kullanmıştı.

Bahse konu x-ray cihazları bir saatte 80 kamyon veya konteynır denetleme kapasitesine sahip. Kamyonun veya konteynırdaki malları kolaylıkla ve hızlı bir şekilde tarama ve okuma özelliğine sahip cihaz, kaçak malları tespit edebiliyor.

Cihaz, özel eğitime tabi tutulacak 40 gümrük memuru tarafından kullanılacak. Kipi sınır kapısında ise 10 gümrük memuru bu cihazı kullanacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et