Tsipras: Andreas Papandreu yalancı mıydı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras: Andreas Papandreu yalancı mıydı?

Tsipras: Andreas Papandreu yalancı mıydı?

Başbakan Aleksis Tsipras “Documento” gazetesi için kaleme aldığı ve gazetenin “Andreas yalancı mıydı?” başlığıyla taşıdığı makalesinde Yunanistan’ın eski başbakanlarından Andreas Papandreu hakkında yazdı.

Küçük bir partinin nasıl kısa sürede büyü bir iktidar partisine dönüştüğünü ve cunta sonrası döneme damgasını vurduğunu anlatan Aleksis Tsipras “zafer ve değişikliğin PASOK partisinin nasıl katı sağlın müttefikine dönüştüğüne” değiniyor.

Günümüzde de SYRIZA’yı PASOK’un devamı niteliğinde parti olmakla suçlayanların oldukça fazla olduğunu kaydeden Aleksis Tsipras “iki parti arasındaki farkın çıplak gözle de görüldüğünü” vurguluyor.

Başbakan Aleksis Tsipras makalesini “Ancak ‘eski’ PASOK ile yeni Solun sözüm ona ortak paydası olarak gösterilen popülizm, demagoji, yalan gibi çamur atmalar temizlendiğinde bunların arkasında büyük bir korkunun olduğu ortaya çıkıyor. Statükonun, çıkar çevrelerinin, denetimin korkusu. Ulusal bağımsızlık, soysal adalet ve gerçekten halkın iktidarı eline almasını sağlayacak büyük ve kronik taleplerin gündeme gelmesi ve halk mücadelelerinin gündemini oluşturması korkusu. Eğer SYRIZA bugün için bu hedeflerin nabzını yeniden tutan parti olarak suçlanıyorsa, bu suçlama kabuldür. Hem de gururla kabuldür” ifadeleriyle noktalıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et