Mesti otoban gişesi için Başbakan Tsipras’a mektup - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mesti otoban gişesi için Başbakan Tsipras’a mektup

Mesti otoban gişesi için Başbakan Tsipras’a mektup

Batı Trakya’da bugünden (1 Eylül) itibaren çalışmaya başlayacak olan Mesti (Kösemescit) otoban gişesine tepkiler devam ediyor.

Rodop ile Evros illeri arasına inşa edilen otoban gişesiyle ilgili olarak Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ve Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti Belediyeler Birliği Başkanı ve Dedeağaç (Alexandroupoli) Belediye Başkanı Aleksandros Lambakis Başbakan Aleksis Tsipras’a bir mektup göndererek otoban gişesinin faaliyete geçmesini öngören kararın derhal geri çekilmesini talep etti.

Başbakana mektup gönderme kararı 30 Ağustos tarihli eyalet meclis toplantısında alınırken, mektup aynı zamanda Ulaştırma Bakanı, Yunanistan Özelleştirme İdaresi Kurumu (TAİPED) Başkanı ve Egnatia Otobanı A.Ş. Başkanına da gönderildi.

“Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Meclisi, Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti Belediyeler Birliği ve aynı zamanda tüm eyalet toplumu bir kez daha net ve açık bir şekilde 1 Eylül’den itibaren Evros’un Mesti bölgesinde çalışmaya başlayacak olan yeni otoban gişesinin faaliyete geçme kararına karşı geldiğini beyan eder” ifadeleriyle başlayana mektupta “Mesti otoban gişesinin çalışmasının kabul edilemez olduğu” beyan ediliyor.

“Eğer haklı ve mantıklı taleplerimiz kabul görmezse, yarından itibaren dinamik bir şekilde eylemlere başlıyoruz” ifadeleriyle son bulan mektubun Yunanca tam metni BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et