İşte ENFIA’nızda yanlış varsa yapmanız gerekenler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşte ENFIA’nızda yanlış varsa yapmanız gerekenler

İşte ENFIA’nızda yanlış varsa yapmanız gerekenler

Yunanistan’da kısa adı ENFIA olan ortak gayrimenkul vergisi taxisnet sistemine yüklendi.

Vergi mükellefleri Eylül ayı sonundan başlamak üzere beş taksit halinde 2018 yılı Ocak ayı sonuna kadar ENFIA vergisini deyecek.

Ancak taxisnet sitemine yüklenen ENFIA’da yanlış olduğunu fark eden veya hak ettikleri muafiyetin ya da indirimin kendilerine sağlanmadığını fark eden taşınmaz sahipleri ise soluğu bir kez daha vergi dairelerinde alacak.

İşte gayrimenkul sahiplerinin ENFIA ile bilmesi gereken önemli hususlar:

Vergi muafiyeti

ENFIA’dan muaf olmalarına rağmen gayrimenkulleri vergiye tabi tutulan mal sahiplerinin yetkili vergi dairesine (DOY) başvuru yapması gerekiyor. Başvurunun kabul edilmesi durumunda yen karar çıkarılıyor ve vergi mükellefinin hesabına yükleniyor. Kabul edilmemesi durumunda yine karar çıkarılıp vergi mükellefi bilgilendiriyor.

Yanlış vergi

Hesaplanan verginin yanlış olduğunu veya gayrimenkullerin değerinin yanlış şekilde hesaplandığını düşünen taşınmaz sahipleri de yine vergi dairesine itiraz dilekçesi sunabilir. Dilekçe kabul edilirse, yeni ENFIA beyannamesi çıkarılır. Kabul edilmez ise vergi mükellefi çıkan kararla ilgili bilgilendirilir.

Yanlışın Maliye Bakanlığının veri tabanları nedeniyle oluşması durumunda ise ilgili vergi dairesi müdürünün Sermaye Vergilendirme Dairesini bilgilendirmesi, dairenin de sırasıyla veri tabanlarının düzeltmesi ve yeni doğru verginin hesaplanması gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et